Antena Meniu Search
x

Familia copilului de 120 de kilograme din Dolj acuza sistemul medical

In Romania, saracia e o boala si nu se trateaza. La sase ani, un baiat din Dolj, ajuns la 120 de kilograme, a fost ca o fantoma pentru medicul de familie. Cand parintii au cerut ajutor, medicii au cerut bani.

Vezi și

N-au avut, asa ca nici medicul n-a venit sa-l vada. Nici pe el, nici pe fratele lui. Sunt acuzatiile familiei. Cu tratamentul ignorantei, primul copil s-a stins. Suferea tot de obezitate morbida. Alexandru, insa, mai are o sansa.

Il cheama Alexandru. Are sase ani si traieste intr-o lume muta. O lume doar a instinctului, instinctul foamei.

In saracia lor, parintii s-au bucurat cand au avut ce sa-i dea sa manance. Stiau, insa, ca ceva nu e bine. Copilul n-a mai plans, dar fiecare bucatica de mancare l-a transformat intr-un baietel gigant cu probleme uriase.

Nu sufera de o simpla obezitate, ci de o obezitate morbida. Fiecare zi il omoara putin cate putin. La varsta lui, are cu aproape o suta de kilograme in plus. Inelele groase de grasime ii sufoca organele vitale. Unul cate unul. Inima, ficatul, rinichii si plamanii. Are deja probleme respiratorii vizibile. Cele cardiace sunt, insa, cele mai grave.

In urma cu doua saptamani, a facut preinfarct. Cum au putut, parintii au alergat cu el la doctor. Medicii de la Craiova l-au tinut doar o noapte in spital.

“Nu a avut niciun fel de problema cardiaca. A avut o simpla raceala”, spune medicul de familie Eleonora Marin. Raceala sau preinfarct ar putea fi acelasi lucru pentru aceasta doamna. Situatia medicala o stie doar din acte. Desi e medic de familie, pe Alexandru l-a vazut mai mult la televizor.

Medicul a cerut 30 de lei pentru a-l vzita acasa pe Alexandru si spune ca nu putea face mai mult pentru el.

Boala de care sufera se numeste sindromul Prader Willi. Boala genetica, dar medicul de familie omite sa spuna ca solutii medicale exista. Si ar fi existat si acum cativa ani, pentru fratele lui Alexandru. Nascut si el cu aceeasi boala si tratat la fel. Cu ignoranta si indiferenta. Avea trei ani cand a murit.

Mama sa stie ca fiul cel mare ar putea avea aceeasi soarta. Ea nu are bani pentru un regim dietetic, iar copilul are nevoie de mult mai multe.

Parintii au strigat dupa ajutor cum au putut. Dar pentru autoritati, copilul lor nu a fost niciodata un caz grav. Suficient de grav cat sa faca ceva pentru el.

Astazi, dupa sesizarile jurnalistilor, si-au dat seama ca pot face ceva. Baiatul de 120 de kilograme va primi, dupa sase ani, ajutor specializat. In Bucuresti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Familia copilului de 120 de kilograme din Dolj acuza sistemul medical