Antena Meniu Search
x

Familie din Târgu Mureş aflată în izolare, blocată cu mortul în casă

Situaţie incredibilă la Târgu Mureş. O întreagă familie aflată în izolare - fiică, părinţi şi bunică - cu simptome de coronavirus, nu a fost testată, pentru că niciun membru nu era contact direct cu o altă persoană confirmată. Situaţia a devenit şi mai revoltătoare după ce starea bunicii s-a înrăutăţit şi s-a stins din viaţă acasă. Familia a început o luptă oarbă cu autorităţile, care refuzau să vină cu o soluţie pentru ca femeia să poată fi înmormântată creştineşte.

de Redactia Observator

la 31.10.2020, 22:21

Vezi și

Cristina Bilciu, nepoată: "Noi avem simptome de Covid şi tratament de la medicul de familie, şi chiar şi DSP-ul când i-am sunat acum o săptămână să ne testeze mi-au zis că sigur e Covid, dar că să ne testăm noi singuri la privat, Cică ei dacă nu eşti contact direct cu cineva care are testul făcut nu te testează"

Nepoata femeii decedate spună că familia nu şi-a permis să dea circa 1000 de lei pe teste, aşa că a apelat la Direcţia de Sănătate Publică.

Cristina Bilciu​, nepoată: "Nu e normal să fie pandemie şi eu să sun la DSP şi să spun că tata are 70 de ani şi are patru bypass-uri pe inimă şi e hipertensiv şi bunica are 90 de ani cu AVC hipertensivă şi ei să nu ne testeze. Să-mi zică să mă duc pe picioarele mele la privat şi să mă testez pe banii mei"

Situaţia s-a complicat ulterior şi mai mult. Starea bunicii s-a agravat şi s-a stins din viaţă noaptea trecută. Disperată că, după ce a sunat la 112 să anunţe decesul şi să informeze că e posibil să fi murit de covid, a fost trimisă iar la Direcţia de Sănătate Publică, Cristina Bilciu a scris tot ce a păţit pe facebook. Abia când postarea s-a viralizat, autorităţile au decis că e momentul să vină cu explicaţii.

Cristina Bilciu​, nepoată: "S-au autosesizat de la postarea mea de pe Facebook, că văd că totuşi puterea presei şi a Facebook-ului şi m-a contactat prefectul, şi pe urmă m-a contactat şeful DSP, acuma"

Iuliu Moldovan director DSP Mureş: "Nu DSP-ul trebuia să meargă în acest caz. Se face prin serviciul judeţean de ambulanţă testarea acestor pacienţi. E o suspiciune, dar procedura nu prevede ca în aceste cazuri să se recolteze probă pentru depistarea Sars Cov 2"

Trupul bătrânei a fost ridicat într-un final de la domiciliu.

Ministrul Sănătăţii a cerut vericări, dar nu crede că lucrurile au stat chiar aşa cum a povestit femeia.

Nelu Tătaru ministrul Săntăţii: "Mi-e greu să văd patru oameni care stau într-o casă, nu se duc că nu au, în condiţiile în care orice infectat sars-cov 2, asigurat sau neasigurat, beneficiază gratuit de orice"

Pentru că moartea nu este considerată suspectă, autorităţile spun că nu vor testa de covid persoana decedată. Dacă restul membrilor familiei sunt infectaţi, aceştia nu vor putea să participe la funeralii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Familie din Târgu Mureş aflată în izolare, blocată cu mortul în casă