Antena Meniu Search
x

Video "Fântâna cu peşti" din Timişoara, un eşec după renovare. Localnicii o privesc sideraţi: "Arată ca o oală de sarmale"

"Fântâna cu peşti" din Timişoara, un simbol al oraşului, a ajuns să semene cu o oală cu sarmale. Pare amuzant şi de sezon, însă pentru locuitorii oraşului este o adevărată tragedie. Cândva o bijuterie arhitecturală, superbul monument a devenit un kitsch. Pentru ce se întâmplă, Primăria a arată cu degetul către Direcţia de Cultură. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 22.11.2022, 17:02

Vezi și

Reabilitarea "Fântânii cu pești" din Piața Victoriei n-a ieşit chiar cum se aşteptau oamenii. Lucrările au început în 2019 şi ar fi trebuit să dureze un an. Un simbol al Timişoarei a fost transformat în kitsch, spun oamenii care îşi varsă acum offul pe reţelele de socializare.

130 de mii de euro şi trei ani de reabilitare pentru o "oală de sarmale"

"Fântâna cu peşti" e acum virală în online:

"Ghiveci rotund de teracotă"

Pe acelaşi subiect

"Horezu be like!"

"Arată ca o oală de sarmale din ceramică"

Sunt doar câteva dintre comentariile ironice din online. Şi în offline, monumentul simbol al Timişoarei e ţinta glumelor.

Localnic: E un pic mai rău decât o oală de sarmale, că oala era mai puţin stridentă.

Localnic: Se văd nişte fisuri pe aici, racordul de la jardinieră e făcut superficial, în afară de peşti care sunt metalici, cred că se putea mai bine.

Localnic: Am pus mână să văd structura, de la depărtare am crezut că e marmură roşie de Florenţa, din păcate, nu, un pic dezamăgită.

Pimăria pasează responsabilitatea la Direcţiei de Cultură

Gusturile nu se discută, dar se execută. Primăria din oraş nu e nici ea mulţumită de rezultat, dar pasează responsabilitatea operei de artă neînţelese la Direcţiei de Cultură.

Ruben Lațcău – viceprimar Timișoara: Îmi place că s-a finalizat, atât. Culoarea nu este cea mai fericită. Ţin să menţionez că estetica, culoarea nu sunt decise de Primărie, ele se decid de Direcţia de Cultură.

Sorin Predescu – Direcția Județeană de Cultură Timiș: Nu am ales culoarea! Mi se pare un eşec, cel puţin cromatic. Şi nu numai, şi ca textură din cauza unor analize cel puţin stranii s-a ales de către expertul de piatră această culoare şi a fost pusă în operă nefericit de către constructor. Probabil se va dechide culoarea datorită intemperiilor.

Un bărbat a vrut să inaugureze monumentul renovat într-un mod original. S-a simţit ca peştele în apă şi a făcut o baie în fântână. 

Monumentul a fost ridicat in 1957 şi modificat in anii 80. A apărut chiar şi într-un clip al formaţiei Phoenix. Acum au fost schimbate toate instalaţiile şi aspectul ar fi trebuit cosmetizat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » "Fântâna cu peşti" din Timişoara, un eşec după renovare. Localnicii o privesc sideraţi: "Arată ca o oală de sarmale"