Antena Meniu Search
x

Cei trei lei de mare de la delfinariul din Constanţa se întorc înapoi în Franţa

Anul 2019 aduce veşti proaste pentru iubitorii spectacolelor cu lei de mare! Cele trei animale, care au încântat mii de oameni ce au trecut pragul delfinariului din Constanţa, pleacă înapoi în Franţa.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 28.01.2019, 17:15

Vezi și

Anul 2019 aduce veşti proaste pentru iubitorii spectacolelor cu lei de mare! Cele trei animale, care au încântat mii de oameni ce au trecut pragul delfinariului din Constanţa, pleacă înapoi în Franţa. Conducerea complexului muzeal din Constanţa promite, însă, că va aduce alţi lei de mare. Doar că nu pe bază de contract ca până acum. Îi vor lua de pui şi îi vor creşte cum pot mai bine.

Sam, Inuk şi Kali au ajuns la malul mării negre în aprilie anul trecut. Reprezentaţiile lor au fost un real succes. Zeci de mii de vizitatori au venit să vadă leii de mare.

Leii de mare şi-au încheiat contractul în decembrie. Atunci a avut loc şi ultima reprezentaţie. Proprietarii animalelor şi-au dorit să prelungească colaborarea, dar proiectul lor a fost refuzat.

Secţia Delfinariu, în cadrul căreia s-au desfăşurat reprezentaţiile, are alte planuri

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Conducerea Complexului muzeal de Ştiinţe ale Naturii recunoaşte că aducerea unor animale din sălbăticie înseamnă un efort foarte mare: un proces de achiziţie, iar ulterior o perioadă de acomodare şi pregătire a leilor de mare.

Decizia de a renunţa la leii de mare afectează, totuşi, veniturile instituţiei. Anul trecut aproape 75 de mii de euro au fost încasaţi numai din reprezentaţiile leilor. Dacă secţia delfinariu va continua cu planul de a achiziţiona propriile animale, atunci la vară turiştii vor trebui să se mulţumească doar cu spectacolele oferite de cei trei delfini. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Cei trei lei de mare de la delfinariul din Constanţa se întorc înapoi în Franţa