Antena Meniu Search
x

Fara loc de munca si cu banii luati

Mirajului unui trai mai bun i-a costat scump pe 25 de bistriteni. Oamenii au fost trasi pe sfoara de un barbat cu spirit de intreprinzator

Vezi și

Individul a reusit sa-i convinga ca le va gasi locuri de munca bine platite in Germania. Astfel, a adunat cate 185 de lei de la fiecare si dus a fost. Probabil tot prin strainatate, caci nimeni nu mai da de el.

"Ni s-a oferit cazare gratuita, mancarea o platim noi si salariul de 1300 de euro pe luna", povesteste Adi Bogdan, unul dintre pagubiti.

25 de oameni au cazut in plasa. Au platit cate 185 de lei fiecare si au primit in schimb promisiunea ca in cel mult o luna vor pleca in Germania. Au trecut insa aproape doua si oamenii n-au mai primit nicio veste. Nu este foarte clar deocamdata cine este vinovatul. Oamenii il arata cu degetul pe cantaretul de muzica populara Radu Arcalean.

"Noi ne-am intalnit cu Radu Arcalean si i-am dat lui banii in mana, ne-a promis ca ne duce in Germania pe mine si pe cumnatul meu de o luna si ceva. N-am plecat si nici banii nu i-am luat inapoi", mai spune barbatul.

Un alb pagubit il acuza tot pe cantaret: "E persoana publica, e cantaret de muzica populara. Apare si la televizor. El zicea ca nu are de unde sa ne dea banii inapoi ca nu e el de vina".

La randul lui, Radu Arcalean se declara nevinovat. Ar fi si el o victima a unui anume Cosmin din Cluj. "A fost la mine acasa si am avut incredere in el. Un om de nimic ca nu pot sa-i zic altfel, ne-a dus de nas pe toti. N-am primit niciun ban de la el, n-am avut niciun interes. Am vrut doar de sa ajut oamenii sa mearga la munca in strainatate, asta a fost scopul meu."

Aproape toti cei 25 de pagubiti au depus plangeri, atat la politie, cat si la Parchetul Bistrita. Totusi, e greu de crezut ca oamenii isi vor mai recupera vreodata paguba. Nu au nicio chitanta la mana care sa ateste ca le-au dat bani presupusilor impostori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Fara loc de munca si cu banii luati