O infirmieră infectată cu coronavirus a fugit din spital, la slujbă, și a pupat toate icoanele din biserică

De Daniel Murărescu.
Publicat: 25.08.2020, 14:07.
Actualizat: 25.08.2020, 14:09

O infirmieră în vârstă de 48 de ani de la Spitalul Județean de Urgență din Vaslui, diagnosticată cu o formă ușoară de Covid-19, a fost înșfăcată de medici chiar din mijlocul credincioșilor, după ce a plecat din spital la biserică și a pupat toate icoanele. Procurorii au deschis dosar penal in rem pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Infiermieră infectată cu coronavirus, a fugit din spital, la slujbă, și a pupat toate icoanele din biserică

Femeia a fost înșfăcată de medici la biserică, după ce a fugit din spital

Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta

Femeia, care era internată la Spitalul din Bârlad, unitate medicală ce are o biserică în curte, s-a gândit duminică dimineață să meargă la slujbă și să se roage. După ce a pupat toate icoanele din lăcașul de cult, femeia a fost luată de medici chiar din mijlocul enoriașilor și dusă înapoi în salon, scrie Vremea Nouă.

Revoltată, managera spitalului a declarat că nu poate încuia pacienții și că a fost nevoită să anunțe poliția.

"Nu se face așa ceva, oricât de credincios ești! Infecția se răspândește foarte repede, nu trebuia să meargă la Biserică. Noi nu putem încuia pacienții, dar aceștia trebuie să fie conștineți că nu au voie în comunitate, dacă nu sunt complet vindecați! Chiar dacă avea mască, ea a sărutat toate icoanele! Am fost nevoiți să anunțăm și poliția", a spus Daniela Borș, managerul spitalului bârlădean.

"Am fost sesizați prin apel la 112 de către un medic de la spitalul din Bârlad, cu privire la faptul că, o femeie de 48 de ani ar fi părăsit salonul unde era internată. În scurt timp aceasta a fost găsită în interiorul bisericii din curtea spitalului. A fost deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor", a precizat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, potrivit sursei citate.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.