Antena Meniu Search
x

Femeie de 33 de ani din Arad, reținută pentru terorism

Caz şocant în Nădlag. O tânără de 33 de ani a fost reţinută de procurorii DIICOT Timișoara pentru acte de terorism. Femeia e suspectată de radicalizare și propagare a ideilor specifice organizațiilor teroriste islamiste.

de Redactia Observator

la 15.05.2020, 12:07

Vezi și
  • Suspecta ar fi cunoscut un proces treptat de radicalizare.
  • A început să acceseze singură siteuri islamiste.

Suspecta ar fi dezvoltat, prin intermediul unei rețele de socializare, relații cu cetățeni străini, unii dintre ei suspecţi de apartenenţă la organizaţii teroriste. Tânăra susţine că e nevinovată şi că totul este o invenţie. 

Reporter: De ce te-au luat? Ce s-a întâmplat?

Suspecta: Nu s-a întâmplat nimic!

Procurorii şi poliţiştii de la Crimă Organizată spun însă alceva. Începând cu 2019, suspecta ar fi cunoscut un proces treptat de radicalizare, prin intermediul contactelor stabilite în mediul virtual cu diferiți susținători ai unei organizații teroriste din Orientul Mijlociu.

A început, binenţeles, cu prima etapă. Cea în care a început să acceseze singură siteuri islamiste. De acolo a început să fie procesul de recrutare.

DIICOT i-a percheziţionat ieri casa din Arad, dar şi locuinţa în care stătea cu chirie, în Nădlac. De acolo, anchetatorii au ridicat un telefon mobil, o cartelă telefonică și 25 de dvd-uri. După descinderi, oamenii legii au ridicat-o pe femeia de 33 de ani şi au dus-o la audieri.

Suspecta: Pentru nişte videoclipuri, că m-am uitat pe Facebook. Pe nedrept! Pentru asta! Şi pentru muzică! Pentru nişte muzică!

Suspecta a fost reţinută pentru 24 de ore, iar astăzi va ajunge la Bucureşti, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu propunerea de arestare preventivă pentru terorism. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Femeie de 33 de ani din Arad, reținută pentru terorism