Antena Meniu Search
x

O femeie din Târgu Mureş şi-a transformat pasiunea în afacere cu haine

O femeie din Târgu Mureş se dedică unei pasiuni pe care a transformat-o în afacere. Dacă tot îi plăcea să croşeteze, s-a gândit că n-ar fi rău să scoată bani de pe urma talentului său. Aşa că s-a apucat să lucreze haine şi genţi adaptate tendinţelor. Iar clientele i-au apreciat din plin munca.

de Redactia Observator

la 20.03.2019, 18:12

Vezi și

O femeie din Târgu Mureş se dedică, de ani buni, unei pasiuni pe care a transformat-o în afacere. Dacă tot îi plăcea să croşeteze, s-a gândit că n-ar fi rău să scoată nişte bani de pe urma talentului său. Aşa că s-a apucat să lucreze haine şi chiar genţi, adaptate tendinţelor, iar clientele i-au apreciat din plin munca.

Mariana Roşca nu stă o clipă. Lucrează - zi de zi - haine pentru toate vârstele. Iar în ultimii ani, s-a întrecut pe ea însăşi. Din lână, cânepă prelucrată, bumbac, şnururi sintetice sau mătase i-au ieşit creaţii demne de o expoziţie vestimentară hand-made.

"Modelul vine odată cu aţa, mai arunc un ochi într-o revistă şi dau drumul la fantezie", a explicat femeia.

Femeia lucrează chiar şi două săptămâni pentru o rochie sau un pardesiu. Pentru o geantă a stat chiar şi 10 ore cu acul în mână, ca totul să-i iasă perfect.

După zile întregi în care materialele capătă o formă în atelier, ele strălucesc apoi în vitrinele din centrul oraşului.

Prețurile pornesc de la 90 de lei

Preţurile variază în funcţie de materiale şi modele. Între 90 şi 120 de lei cordoanele sau brâiele, poşetele ajung la 150 de lei, iar rochiile şi pardesiele ţesute din lână sau mătase costă între 200 şi 300 de lei.

Doamna Mariana Roşca croşetează şi împleteşte de când se ştie, iar în ultimii ani reuşeşte să se joace cu nodurile, aţele şi degetarul mai elegant ca oricând, iar asta datorită faptului că şi creaţiile hand-made încep să fie mai actuale ca niciodată.

După peste 40 de ani de experienţă cu aţele, sforile şi ţesăturile, doamna Mariana se inspiră din reviste de specialitate şi chiar de pe site-urile marilor case de design vestimentar. Aşa se face că orice ţinută, poate fi făcută la comandă şi poate imita foarte bine ultimele trend-uri în domeniu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » O femeie din Târgu Mureş şi-a transformat pasiunea în afacere cu haine