Antena Meniu Search
x

Festivalul clătitelor, celebrat la Prejmer, în Brașov

Dulci, cu sos din carne de vită sau cu brânză şi smântână. Zeci de mii de clătite au fost pregătite cu pasiune şi savoare la Prejmer.

de Redactia Observator

la 03.03.2019, 23:38

Vezi și

Dulci, cu sos din carne de vită sau cu brânză şi smântână. Zeci de mii de clătite au fost pregătite cu pasiune şi savoare la Prejmer. Festivalul devenit deja tradiţie are loc mereu înainte de intrarea în postul Paştelui. Surpriza acestui an pentru braşoveni a fost un tort imens de clătite umplute cu ciocolată.

Gospodinele din Prejmer, judeţul Braşov, lucrează la foc automat pentru a pune bazele tortului gigant. Au nevoie de multă răbdare şi îndemânare, pentru că au de aranjat nu mai puţin de 1.500 de clătite.

Zeci de mii de clătite au fost întoarse, răsucite şi umplute cu ingrediente dulci sau sărate, pentru toţi pofticioşii veniţi la festival. N-au lipsit combinaţiile rafinate. Aceste clătite cu brânză dulce şi zahăr aromat costă 10 lei şi respectă cu sfinţenie o reţetă des întâlnită în Franţa.

Festivalul Clătitelor, ajuns la cea de-a 14-a ediţie, marchează venirea primăverii. Vechile tradiţii săseşti spun că tinerii trebuie să facă zgomot şi să iasă mascaţi pe străzi pentru a alunga anotimpul rece.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Festivalul clătitelor, celebrat la Prejmer, în Brașov