Antena Meniu Search
x

Festival în lanul de lavandă, la Măldăraș, în Mureş

Avem Micul Paris, în curând am putea avea şi Mica Provence.cultură după cultură, zone întregi din România se transformă în câmpuri de lavandă.

de Redactia Observator

la 16.06.2019, 02:23

Vezi și

Avem Micul Paris, în curând am putea avea şi Mica Provence.cultură după cultură, zone întregi din România se transformă în câmpuri de lavandă. O afacere profitabilă, chiar dacă, spun antreprenorii, presupune multă muncă şi o investiţie importantă. Răsplata vine însă repede, mai ales că florile, aroma şi parfumul de lavandă sunt irezistibile. Pe asta au mizat şi doi antreprenori din Mureş care s-au gândit să organizeze un festival.

Lanuri parfumate sunt tot mai multe şi în România. La Mădăraş, în Mureş, este al doilea an când sezonul lavandei se sărbătoreşte cu mii de vizitatori.

Afacerile cu miros de lavandă sunt pretenţioase. Este nevoie de investiţii şi de multă răbdare.

Aşa se face că nu doar cei îndrăgostiţi de proprietăţile lavandei o iubesc, ci şi antreprenorii. În România, sunt astfel de culturi în Vâlcea, Harghita, Hunedoara şi Cluj, unde şi clima este favorabilă.

Cele 5 hectare de lavandă din Mureş au fost însă decorul ideal şi pentru o după-amiază în familie, şi pentru o şedinţă foto.

Nu doar produsele de îngrijire au fost bune de încercat. Succes au avut şi mierea şi îngheţata cu aromă de lavandă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Festival în lanul de lavandă, la Măldăraș, în Mureş