Antena Meniu Search
x

Festival dedicat lavandei în Fibiș, în județul Timiș

Iubire cu parfum de lavandă. Dragostea care a unit destinele a doi tineri a dat naştere la o afacere de succes cu lavandă şi apoi la un festival care îi bucură acum pe timişoreni.

de Redactia Observator

la 10.06.2019, 01:18

Vezi și

Iubire cu parfum de lavandă. Dragostea care a unit destinele a doi tineri a dat naştere la o afacere de succes cu lavandă şi apoi la un festival care îi bucură acum pe timişoreni. Produsele cosmetice, mâncărurile şi dulciurile care conţin această plantă fac delicul vizitatorilor. Şi cum câmpurile cu lavandă sunt şi noua modă în materie de şedinţe foto, mulţi tineri nu au ezitat să-şi facă şi selfie în lanurile cu flori.

Suntem la 40 de kilometri de Timişoara, în localitatea Fibiș, unde zeci de oameni au ales să-şi petreacă weekendul altfel - în lanul cu lavandă, care a devenit vedeta unui festival special. Parfumul florilor învăluie toată comuna. Se simte nu doar de la plante, ci şi de la mâncărurile tradiţionale reinventate cu lavandă.

După aşa festin, vizitatorii se relaxează printre florile parfumate. Decorul perfect pentru o şedinţă foto de vară.

Lanurile de lavandă au înflorit odată cu visul a doi soţi. Andreea şi Laurenţiu şi-au dorit în propria grădina un peisaj ca în sudul Franţei. Primele plante au prins rădăcini în urmă cu cinci ani, iar de atunci cultura a tot crescut.

Şi cosmeticele naturale, cu lavandă, au un efect relaxant.

De la eveniment, nimeni nu pleacă cu mâna goală. Organizatorii le dau participanţilor câte un buchet de lavandă în mod gratuit. Sau pofticioşii îşi pot cumpăra prăjituri cu lavandă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Festival dedicat lavandei în Fibiș, în județul Timiș