Antena Meniu Search
x

Festivalul D'ale porcului, de la Oradea, a atras bucătari talentați

Cu o zi înainte de Ziua Naţională, bucătarii s-au întrecut la Oradea în reţete de Crăciun. S-au adunat la festivalul D ale porcului şi au făcut spectacol cu preparatele lor.

De Redactia Observator la 30.11.2019, 22:26
Vezi și

Cu o zi înainte de Ziua Naţională, bucătarii s-au întrecut la Oradea în reţete de Crăciun. S-au adunat la festivalul D ale porcului şi au făcut spectacol cu preparatele lor. Carnea de porc a fost provocarea din bucătării, iar cei care au asistat la concurs au uitat de post şi s-au lăsat cuceriţi de arome.

Suntem în prag de decembrie, dar la Oradea parcă a venit Crăciunul. Miroase a cârnaţi, caltaboşi, tobă şi jumări. Cei mai iscusiţi bucătari s-au adunat să ne arate că sunt pregătiţi să ne cucerească gusturile cu preparate tradiţionale fără egal.

Câţi bucătari, atâtea reţete. E imposibil să rezişti, fără să guşti. Varza murată cu carne, numită toroş, a fost la înâlţimea aşteptărilor.

11 comune din Bihor, una din Satu Mare şi două localităţi din Ungaria s-au întrecut în preparate de sărbători. Fiecare bucătar e convins că preparatul lui e cel mai bun.

Festivalul "D-ale porcului" va continua şi duminică, atunci când bucătării vor prepara cel mai mare mic din lume, ce va cântări 200 de kilograme.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Festivalul D'ale porcului, de la Oradea, a atras bucătari talentați

Breaking News

Cum a lovit Ucraina două baze rusești, departe de linia frontului. Rusia tot i-a bombardat masiv câteva...

Cum a lovit Ucraina două baze rusești, departe de linia frontului. Rusia tot i-a bombardat masiv câteva ore mai târziu