Antena Meniu Search
x

Festivalul cârnatului de Pleşcoi

E subţire, foare condimentat şi doar dacă te uiţi la el înnebuneşti de poftă. E cârnatul de Pleşcoi, vestit în toată ţara şi celebrat, în special, de buzoieni. Sute de cârnaţi s-au prăjit astăzi pe grătarele lor, împreună cu pastrama de oaie. Doar a fost festivalul cârnatului de Pleşcoi

Vezi și

E subţire, foare condimentat şi doar dacă te uiţi la el înnebuneşti de poftă. E cârnatul de Pleşcoi, vestit în toată ţara şi celebrat, în special, de buzoieni. Sute de cârnaţi s-au prăjit astăzi pe grătarele lor, împreună cu pastrama de oaie. Doar a fost festivalul cârnatului de Pleşcoi

Cârnaţi, cârnaţi pretutindeni. Cârnaţi pe grătare, cârnaţi pe mese, cârnaţi şi în sacoşe. Gustul de fum, arsură şi condimente se-mbină perfect la cârnatul de Pleşcoi. Şi ei, şi pastrama de oaie, s-au făcut azi la foc automat.

Două zile de bucurie, în faţa mesei. Făuriţi din carne de vită şi de oaie, cârnaţii de Pleşcoi sunt favoriţii acestui domn. Secretul? Carnea de oaie, spun buzoienii, este mai fragedă în zona lor decât prin alte locuri din ţară datorită solului îmbibat cu săruri.

E drept, cârnatul de Pleşcoi e prima marcă tradiţională înregistrată în România. Şi, de opt ani încoace, buzoienii îl cinstesc printr-un festival. Astăzi, în fumul grătarelor, s-a cântat cu veselie, iar gurmanzii au plecat bucuroşi şi plini de la masă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri sociale » Festivalul cârnatului de Pleşcoi