Antena Meniu Search
x

Festivalul Răchiei! S-au adus toate sortimentele - de la cea tradiţională de prune, până la specialităţi din mere, pere, gutui

În Banat. e mare sărbătoare. La Festivalul Răchiei s-au adus toate sortimentele - de la cea tradiţională de prune, până la specialităţi din mere, pere, gutui.

Vezi și

Toamna sfârâie cazanele în care se face rachiul. Iar în Banat. e mare sărbătoare. La Festivalul Răchiei s-au adus toate sortimentele - de la cea tradiţională de prune, până la specialităţi din mere, pere, gutui, piersici sau zmeură, ori în amestec cu soc, dar şi cu coniac de casă.

A fost doar una dintre vedetele de la Festivalul Răchiei Herculane. Aici, 51 de producători din zonă şi-au expus pe tarabe fel de fel de sortimente cu multe grade de tărie. 

Specifică zonei este răchia din prune. E tare şi la propriu şi la figurat, preparată după reţete străvechi în cazane speciale, din cupru, şi ţinută, apoi, pentru culoare şi gust... în butoaie din lemn de salcâm sau dud. Însă, delicioasa licoare se face acum şi din alte fructe, chiar şi din gutui sau mere. 

Iar ca sărbătoarea să fie una completă, la standuri s-au găsit şi alte preparate tradiţionale şi specialităţi mai ceva ca la mama acasă. Pentru toate gusturile. 

Festivalul Răchiei a ajuns la a 17-a ediţie. Este un eveniment important atât pentru promovarea producătorilor locali, dar şi a staţiunii Băile Herculane, spun organizatorii. 

Cristian Miclău, primarul oraşului Băile Herculane: "Numărul celor care expozează în Parcul Central este mult mai mare decât anul trecut şi mult mai multă populaţie care degustă pe la fiecare stand."

La final, un juriu a evaluat fiecare produs în parte şi a oferit premii celor mai bune sortimente de răchie din Banatul de Munte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Festivalul Răchiei! S-au adus toate sortimentele - de la cea tradiţională de prune, până la specialităţi din mere, pere, gutui