Antena Meniu Search
x

Impresionant! O fetiţă de şase ani se chinuie să-şi salveze surorile arse în casa care a luat foc. Pictează căni pentru a strânge bani

Trei surori au supravieţuit ţinându-se de mână, în casa care le-a ars din temelii. Tatăl le-a scos din flăcări, în ultimul moment.

Vezi și

Trei surori au supravieţuit ţinându-se de mână, în casa care le-a ars din temelii. Tatăl le-a scos din flăcări, în ultimul moment. Două dintre ele sunt încă în stare gravă, la un spital din Bucureşti. A treia fetiţă a fost externată şi, cu mâinile bandajate, pictează ca să-şi ajute surorile.

Cu mâinile arse strânse în bandaje, Maria Alexandra desenează flori colorate pentru surorile ei. Ridică bucuroasă deasupra capului o cană pictată şi i-o arată tatălui, cel care le-a salvat pe toate din flăcări. Modest, părintele, care a suferit şi el arsuri, nu vrea să fie filmat. Rămâne lângă echipa Observator care le-a trecut pragul. 

În ziua incendiului, părinţii au lipsit câteva minute de acasă, iar bunica, aflată într-o altă încăpere, n-a văzut flăcările. Casa luase foc de la un radiator electric ce încălzea camera în care se aflau copiii. Fetiţa de opt ani şi-a ţinut în braţe surorile mai mici, până când tatăl a ajuns la ele. 

Genoveva Vlad, mama fetiţelor: "Cred că dacă nu ajungeam în maxim un minut sau două, credeţi-mă, că erau moarte."

Copila de opt ani are cele mai grave arsuri pe corp. Împarte un salon de spital împreună cu mezina de patru ani. 

Celelalte doua fetite vor fi evaluate din nou saptamana viitoare de medicii de la Spitalul "Grigore Alexandrescu".

Cadrele medicale spun ca sunt dispuse sa le mai tina in spital pana cand parintii vor reusi sa-si amenajeze locuinta. 

Casa familiie e acum o ruină. Între pereţii ei a ars totul. 

Un fost campion european la gimnastică a strâns bani şi haine pentru cele trei fetiţe. Le-a găsit un apartament şi le-a plătit chiria pentru câteva luni. Fundaţia pe care a înfiinţat-o va scoate la licitaţie cănile pictate de Alexandra, pentru a plăti tratamentele de care mai au nevoie surorile. 

Mircea Zamfir, reprezentantul Fundaţiei Inimi de Campioni: "20 de cani pe care cea mică le-a pictat, aşa cum a putut, are mainele bandajate, dar ăsta este scopul, să -i ajutam cumva să iasă mai usor la stabilitate."

Zâmbetul Alexandrei e o dovadă că e loc de speranţă după o asemenea tragedie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » Impresionant! O fetiţă de şase ani se chinuie să-şi salveze surorile arse în casa care a luat foc. Pictează căni pentru a strânge bani