Antena Meniu Search
x

Bunicul copilei dispărute într-un canal, în Hunedoara, și-a pierdut speranța: "Am iubit fetiţa asta enorm de mult"

O fetiţă de 7 ani este dată dispărută după ce a fost luată de apele unui canal de deviaţie. Ar fi vrut să încerce apa cu piciorul, dar a alunecat. Sora ei de 16 ani a încercat disperată să o salveze, dar a fost la un pas să se înece. Trupul fetiţei nu a fost încă găsit. Însă, cu lacrimi în ochi, bunicul care a crescut-o spune că a pierdut speranţa de a o mai vedea în viaţă.

de Redactia Observator

la 10.07.2020, 23:17

Vezi și
  • Bărbatul nu crede că fetița va fi găsită în viață
  • Pompierii o caută pe copilă de ore întregi

UPDATE: Fetiţa de 7 ani, care a căzut în canalul de derivație a apei, din dreptul localității Bretea Română, a fost găsită de scafandri, vineri seară. Potrivit reprezentanților ISU Hunedoara, corpul fetiţei a fost găsit în apropierea locului unde s-a înecat micuţa.

Eugen Rusu, bunicul fetiţei: Vă rog să mă credeţi că am iubit fetiţa asta enorm de mult, enorm de mult! Eu am crescut-o de la 2 săptămâni.

Sub ochii înlăcrimaţi ai bunicului, pompierii fac tot ce le stă în putinţă s-o găsească pe fetiţă.

Eugen Rusu, bunicul fetiţei: A plecat de acasă cu sora ei de 16 ani să cumpere ceva și s-au dus acolo la trecerea aia, canalul de fugă. Şi fetiţa stătea cu picioarele în apă şi sora ei vorbea cu prietenul ei la telefon. Şi aia mică a alunecat în apă şi soră-sa a sărit după ea.

Adolescenta în vârstă de 16 ani a încercat să-şi salveze sora mai mică, dar, din păcate, nici ea nici Alexia nu ştiau să înoate. Iar apele tulburi au înghiţit-o pe fetiţă.

Eugen Rusu, bunicul fetiţei: Curentul de apă a adus-o pe soră-sa până aici. Şi aici au scos-o 2 cetăţeni. Şi am venit cu băiatul meu, ăla e bun înotător. A alergat. A înotat încoace, încolo, toate de-astea. N-a mai putut să dea.

"Înţeleg că e periculos. Marginile astea sunt alunecoase. Păi, din cauză că apa mai mult stă formează mătasea broaştei şi alunecă. Şi nu poţi să mai ieşi la suprafaţă", a explicat un bărbat.

Pompierii au căutat-o pe fetiţă pe o distanţă de mai mulţi kilometri, de-a lungul canalului.

Cristian Morar, ISU Hunedoara: 12 pompieri militari caută fetiţa dispărută cu ajutorul bărcilor din dotare. Pentru a facilita găsirea fetiţei a fost închis Barajul Plopi, din amonte de locul evenimentului, scăzându-se astfel nivelul apei din canal.

Eugen Rusu, bunicul fetiţei: Să fim obiectivi, realişti, ce poţi să speri după 3 ore? Ce poţi să mai speri după 3 ore?

Sora mai mare a suferit un atac de panică şi a fost internată în spital. Căutările fetiţei vor continua şi astăzi cu ajutorul scafandrilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Bunicul copilei dispărute într-un canal, în Hunedoara, și-a pierdut speranța: "Am iubit fetiţa asta enorm de mult"