Antena Meniu Search
x

Fetiță de un an, salvată în ultimul moment de medicii ieșeni, după ce a înghițit o sămânță de floarea soarelui

Doi copii din Iași, la un pas de moarte. O fetiță de un an și două luni a ajuns la spital în stare gravă, după ce a înghițit o sămânță de floarea soarelui, iar un băiețel de aceeași vârstă a fost internat la Toxicologie după ce a înghițit lichidul din recipientul în care se fac baloanele de săpun.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 17.07.2019, 11:56

Fetiță salvată în ultimul moment de medicii ieșeni, după ce a înghițit o sămânță
Copii salvați de medicii de la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iași - Profimedia Images

Doi copii din Iași au fost la un pas de moarte după o clipă de neatenție a părinților. O fetiță de un an și două luni a ajuns în stare gravă la spital, după ce a înghițit o sămânță de floarea soarelui, iar un băiețel de aceeași vârstă a fost internat la Toxicologie după ce a înghițit lichidul din recipientul în care se fac baloanele de săpun.

Medicii din Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” au salvat doi bebeluși, pe ultima tură de gardă, a căror viață a fost pusă în pericol din cauza neatenției. O copilă de nici un an și jumătate a ajuns la spital, cu insuficiență respiratorie, după ce a aspirat în plămâni o sămânță.  

După ce a ajuns la noi în urgenţă, s-a intrat în blocul operator ORL, unde s-a făcut bronhoscopie, fiind extras corpul străin, care era de fapt o sămânţă de floarea-soarelui. Evoluţia este una bună. Din păcate, există astfel de cazuri în rândul copiilor de vârstă mică. Aceştia trebuie supravegheaţi îndeaproape şi nu trebuie lăsat la îndemâna copilului obiecte de dimensiune mică, bucăţi de jucării şi alte obiecte care reprezintă un pericol pentru aceştia”, a precizat dr. Tamara Roşu, medic-şef UPU de la Spitalul de Copii şi purtător de cuvânt, potrivit Ziarului de Iași

Nu a fost singurul copil care a avut nevoie de ajutorul medicilor. Un băiețel, tot de un an și câteva luni, a fost dus la spital și internat în Clinica de Toxicologie, pentru tratament specializat, după ce a băut lichidul din care se fac baloane de săpun.

Din fericire, medicii sunt optimiști cu privire la starea lui de sănătate și l-au pus sub supraveghere. Copilul va avea nevoie de repaus digestiv, dar este în afara oricărui pericol.

Conform sursei citate, în ultima vreme s-au înregistrat tot mai multe cazuri de acest gen, produse pe fondul neatenției. Părinții sunt sfătuiți să nu-i scape din priviri pe cei mici și să aibă grija la obiectele cu care aceștia intră în contact.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri sociale » Fetiță de un an, salvată în ultimul moment de medicii ieșeni, după ce a înghițit o sămânță de floarea soarelui