Antena Meniu Search
x

Video Fiecare băutură alcoolică dă tipul ei de mahmureală. Ce trebuie evitat pentru a scăpa de durerile de cap de a doua zi

Perioada sărbătorilor este una a exceselor, iar aici nu e vorba doar despre cele alimentare. Multe persoane uită măsura şi atunci când vine despre alcool. Iar a doua zi, învaţă ce înseamnă adevărata durere de cap, combinată cu ameţeli, greaţă şi senzaţie de slăbiciune. Pe scurt, mahmureală. Doar că aceasta diferă de la om la om, în funcţie de ce a băut. În cazul băuturilor dulci sau acidulate, mahmureala dispare cu greu. Surprinzător, însă băuturile spirtoase, nu au atât de multe efecte secundare.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 26.12.2023, 21:02

Vezi și

Bere, vin, whiskey, gin sau toate tipurile de cocktailuri. Pentru unii români, sărbătorile nu pot exista dacă nu încearcă să bea din toate. Cu toate acestea, fiecare alcool are propriul tip de mahmureală.

Iulia Pop – reporter Observator: E dovedit ştiinţific: fiecare băutură alcoolică dă tipul ei de mahmureală. Nu suntem experţi în beții, dar ne-am documentat. Prosecco, de exemplu, preferatul doamnelor, are un "after party" neplăcut. Mari dureri de cap, aşa că, să nu vă pară rău daca vi l-au luat. Vodca și ginul par o alegere mai înţeleaptă: nu conţin chimicale, nu dau migrene şi ar trebui să reveniţi mai uşor, spun specialiştii. În schimb, dacă exageraţi cu vinul roşu, pregătiţi-vă să vă fie rău. Tot tacâmul de simptome specifice mahmurelii. La fel şi dacă uitaţi măsura la vinul alb. 

Fiecare băutură alcoolică dă tipul ei de mahmureală

Băuturile alcoolice provoacă reacţii diferite în funcţie de fiecare organism. Iar efectele se văd dureros de clar a doua zi. 

Pe acelaşi subiect

Tânără: Vinul roşu mi-a fost cel mai rău de la el. Nu m-am putut ridica din pat, mi-a fost rău. 

Tânăr: Gin, da! N-am putut sa ma ridic din pat. Dacă bei alcool de calitate nu prea ţi-e rău a doua zi. 

Specialiştii au, însă, şi o serie de sfaturi pentru cei care par capabili să lase paharul din mână, mai ales în zi de sărbătoare. 

Olivia Micşa – nutriţionist: Putem spune că băuturile acidulate ar fi cele mai nocive şi cele colorate. Acele băuturi care conţin alcool de o culoare neutră ar fi mai uşor de matabolizat şi ar provoca mai puţină mahmureală.

Mai nou, în farmacii sau chiar în marile magazine, există medicamente speciale pentru mahmureală, însă mulţi români preferă remediile clasice. 

Tânăr: Ori lapte, iar dacă nu eşti cu lactoza, castraveţi muraţi, cât mai muraţi, sărat, îţi revii ca nou. 

Dar nu sunt singurele soluţii.

Olivia Micșa – nutriţionist: De asemenea, să consumam fructe care conţin potasiu, cum ar fi bananele, ajută foarte mult. Sucuri de fructe, dar în primul rând apă. 

La fiecare pahar de alcool sunt recomandate două pahare cu apă. Nutriţioniştii recomandă ca femeile să bea mereu jumătate din cantitatea pe care o consumă bărbaţii şi niciodată pe stomacul gol. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Fiecare băutură alcoolică dă tipul ei de mahmureală. Ce trebuie evitat pentru a scăpa de durerile de cap de a doua zi