Antena Meniu Search
x

Fiecare plajă cu beach-bar-ul ei, o propunere care încinge spiritele la malul mării în plin sezon (Video)

Şezlonguri mai depărtate de mare şi câte un singur bar pentru fiecare sector de plajă. Este felul în care autorităţile ar dori să arate litoral, în viitor.

de Redactia Observator

la 10.06.2019, 20:45

Vezi și

Şezlonguri mai depărtate de mare şi câte un singur bar pentru fiecare sector de plajă. Este felul în care autorităţile ar dori să arate litoral, în viitor. Propunerile, lansate în dezbatere publică la început de sezon, nu sunt pe placul tuturor concesionarilor de plaje. Aceştia spun că cererea turiştilor ar trebui să determine numărul de baruri de pe plajă. De asemenea, cer mai multe investiţii în infrastructură, pentru a putea oferi condiţii decente vizitatorilor. 

În plin sezon, nu trebuie să mergi mai puţin de un minut pe plajă pentru a găsi un bar. Este o afacere profitabilă de sezon, dar care este ameninţată de planurile Administraţiei Bazinale de Ape Dobrogea. Instituţia care are în grijă litoralul românesc ar vrea ca fiecare sector de plajă să aibă un singur beachbar.

"Pentru plajele cu deschidere între 40 şi 80 de metri am reglementat o unitate de beachbar sau, mă rog, o construcţie, cu suprafaţa de maxim 100 de metri" a declarat o interlocutoare, în şedinţă.

Propunerea nu a fost pe placul tuturor afaceriştilor, care au avut ocazia, azi, să avanseze propriile lor propuneri într-o dezbatere publică.

"Este o aberaţie să-mi spuneţi că îmi daţi voie să fac un beachbar de 150 de metri. Aia e o aberaţie. Mie îmi trebuie doar trei beachbaruri de câte 15 metri" a adăugat un participant la şedinţă.

Dezbaterea a venit în contextul în care, pentru prima dată, plajele de pe litoral vor avea propriul lor plan urbanistic zonal. Alte propuneri au fost mărirea distanţei şezlongurilor faţă de mare şi lăţirea căilor de acces pentru persoanele cu dizabilităţi.

În prezent, administratorii plajelor trebuie asigure o zonă de siguranţă de 5 metri între şezlonguri şi mal. Distanţa s-ar putea mări la 15 metri. La fel, punţile pentru cărucioare ar trebui să aibă minimum 180 de centimetri.

Concesionarii de plaje au fost de acord, dar au cerut ca plajele să fie mărite, pentru a compensa pierderea spaţiului.

Părerea mea este că soluţia este foarte simplă şi anume înnisiparea. Deci s-a făcut în anumite zone, a ieşit foarte bine, se măresc plajele, toată lumea are de câştigat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Fiecare plajă cu beach-bar-ul ei, o propunere care încinge spiritele la malul mării în plin sezon (Video)