Antena Meniu Search
x

UPDATE! Directoarea Liceului "Dimitrie Bolintineanu" a fost arestata

Muma spagilor de la Liceul “Dimitrie Bolintineanu” e chiar directoarea. Iar lectia spagii bagata subtil in sutien se preda de ani multi. Directoarea Costica Varzaru era si casierul-sef, cand venea vorba despre "aranjarea" examenelor.

Vezi și

UPDATE 22:27 Directoarea liceului, Costica Varzaru, a fost arestata preventiv, pentru 29 de zile.

Asa spun fostii absolventi. Ar fi strans si cate 600 de euro, de persoana. In schimb, le promitea rezolvarea subiectelor.

In mijlocul unui scandal fara precedent, secretarele de la liceul Bolintineanu incearca sa-i linisteasca pe elevi. Pe acei elevi care au dat bani profesorilor, pentru a lua Bacalaureatul si care acum cer explicatii.

Cel putin 15 la suta dintre cei 260 absolventi, de la Liceul Bolintineanu, aveau intelegere cu directoarea, spun surse din ancheta. Fiecare ar fi platit intre 300 si 600 de euro. Directoarea Costica Varzaru le spunea liceenilor ca face si discount-uri. Astfel, ar fi ajuns sa stranga de la elevi cel putin 15.000 de euro, cred anchetatorii.

Cea mai mare parte din suma ar fi ajuns direct in buzunarul directoarei. A recunoscut chiar ea, in fata politistilor si a procurorilor. Cate 100, uneori chiar 200 de euro, le platea supraveghetorilor, de persoana. Acei supraveghetori pe care Costica Varzaru, cu influenta ei, ar fi reusit sa ii aleaga, pentru a fi sigura ca accepta bani. Ieri, au ascuns spaga pana si in lenjeria intima.

Proba la limba romana ar fi fost compromisa daca procurorii si politistii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor nu ar fi prins-o in flagrant pe profesoara care urma sa le dea elevilor subiectele rezolvate. O intelegere contracost obisnuita, la Bolintineanu, spun fostii absolventi.

Costica Varzaru ar fi fost cea care strangea, an de an, bani de la elevi. Rareori, prin intermediari. A condus acest liceu timp de 12 ani, cu o pauza de cateva luni, cand a fost demisa pentru ca a dezbracat niste elevi la o petrecere.

Dimitrie Bolintineanu este liceul unde edilul din sectorul 5 a fost elev, la fara frecventa. A terminat scoala in 2001. Apoi, s-a preocupat de renovari. Din banii de la primarie, ar fi cheltuit 45 de milioane de lei, pentru refacerea bazinului si constructia un corp nou de cladire.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Stiri sociale » UPDATE! Directoarea Liceului "Dimitrie Bolintineanu" a fost arestata