Antena Meniu Search
x

Video Filmul accidentului din Timiş soldat cu 3 morţi. Impactul a fost atât de violent că două maşini au fost aruncate pe câmp: "Ne-a luat pe toţi din plin"

A fost marţea neagră pe şoselele din ţară. Nouă oameni au murit în doar câteva ore. Alte 20 de victime sunt acum în spital. Accidentele au avut loc pe drumuri din toate colţurile ţării. Inconştienţa unor şoferi i-a convins pe poliţişti că e nevoie de pedepse mai dure.

de Redactia Observator

la 03.08.2021, 19:52

Vezi și

"Dintr-o dată m-am trezit în faţă cu şaua, n-am apucat să fac nimic, nu ştiu nici dacă am pus frână. Ne-a luat pe toţi din plin".  

...E mărturia îngrozită a bărbatului care a supravieţuit unui accident terifiant. Era în coloană, mergea spre Timişoara, când şi-a văzut moartea cu ochii. Un tir de pe sensul opus, în încercarea de a evita impactul cu maşina din faţa lui care semnalizase la stânga, spre comuna Albina, a pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens şi a spulberat patru maşini. 

Impactul a fost atât de violent că primele două maşini au fost aruncate pe câmp. Şoferul primei maşini, un tânăr de 36 de ani, a murit pe loc. Aceaşi soartă a avut-o şi şoferul celei de-a doua maşini lovite, un fost poliţist. Era în maşină cu mama lui. A pierit şi ea. 

Andrei Buşoi, ISU: "Şi alte 4 victime care au fost transportate la spital" 

Pe acelaşi subiect

Inspector principal Ionuţ Lazăr, Serviciul Rutier Timiş: "A fost deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă" . 

"Au mai fost accidente multe. Aici se vine foarte tare, încep curbele, aici se virează la stânga, ar trebui patru benzi sau sens giratoriu", spune un martor

Victime şi pe Autostrada Bucureşti-Piteşti

Tragediile au continuat. Pe Autostrada Bucureşti-Piteşti, doi oameni au murit şi patru au fost răniţi într-un accident pe Autostrada A1, după ce o autoutilitară a intrat în cele două maşini în care se aflau. 

Victimele se întorceau în Capitală, când una dintre maşini s-a oprit brusc pe banda de urgenţă. Una dintre pasagere ar fi avut o criză de epilepsie. A doua maşină a oprit în spate ca să o ajute. O autoutilitară a intrat în plin în primul automobil parcat. Deocamdată nu se ştiu cauzele accidentului. 

A curs sânge şi pe Drumul Naţional 1. Trei maşini s-au ciocnit violent în această dimineaţă. Două persoane au murit. Alţi patru oameni au ajuns în spital. Şoferii supravieţuitori au fost testaţi cu etilotestul şi a reieşit că nu erau băuţi.  

Drumul morţii şi-a cerut din nou tribut

Şi Drumul morţii, E85, a mai revendicat două victime. Un autotren şi o maşină s-au izbit violent, la ieșirea din localitatea Coșereni.

Alţi opt români au ajuns în spital astăzi după accidente care au avut loc în Prahova, în Bihor şi în Suceava. De zece ani suntem campionii europei în acest clasament sumbru, al morţilor pe şosea. De multe ori, teribilismul e fatal. S-a ajuns atât de departe încât recent, zeci de şoferi au sfidat orice regulă şi au mers pe contrasens pe Autostrada Soarelui. Pentru Observator, reprezentanţii poliţiei române anunţă că vor să schimbe legea şi să impună amenzi şi pedepse mai dure. 

Georgian Drăgan: Pedeapsa este reţinerea pentru 60 de zile şi amendă între 870 şi 1305 lei, iar propunerea este ca cel puţin permisul de conducere să fie reţinut pentru cel puţin 120 de zile". 

Organizaţiile neguvernamentale merg mai departe: cer ca şoferii care circulă pe contrasens pe  autostradă să fie acuzaţi de tentativă de omor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri sociale » Filmul accidentului din Timiş soldat cu 3 morţi. Impactul a fost atât de violent că două maşini au fost aruncate pe câmp: "Ne-a luat pe toţi din plin"