Antena Meniu Search
x

Filmul Capitalei care nu doarme, in regia lui Dan Chisu

La 82 de ani, Ion Besoiu nu s-a oprit din ceea ce a invatat si iubit o viata intreaga: actoria. Cel mai recent rol interpretat - un batran care locuieste intr-o garsoniera, dupa aproape 40 de ani a jucat alaturi de colega lui de suflet, Dorina Lazar

Vezi și

„Bucuresti Non-Stop" e o poveste cu tot ce are viata: dezamagire, iubire, lacrimi sau moarte, iar pentru cel de-al cincilea film, Dan Chisu a scris un scenariu despre lumea pestrita care circula noaptea prin oras. “Nu prea mai sunt non stopuri in lume, decat in Romania, iar intr-o seara mergand sa iau tigari de la un non stop am asistat la o cearta intre indragostiti”.

Un film cu patru povesti. Povesti inspirate din intaplarile, mai mult sau mai putin hazlii, din viata de zi cu zi: indragostitii, golanii, prostituata cu proxenetul ei si taximetristul, iar cea de-a patra: batranii. Ultima poveste, interpretata de marii actori ai scenei romanesti. “Un scenariu foarte frumos, anul asta mor a doua oara intr-un film. Sper sa nu mor de adevaratelea anul acesta. Eu i-am sugerat alta actrita, dar nu a vrut sa ma asculte. E grozav ca cineva se gandeste sa mai scrie si pentru actori. E unul din scenariile foarte bune pe care le-am citit in viata mea”, a spus Dorina Lazar.

Scena cuplului de batrani se petrece undeva intr-un bloc, proaspat renovat, din centrul Bucurestiului, intr-o garsoniera de aproape 10 metri patrati. Si, asa cum sustine si regizorul, una dintre cele mai grele scene din film. Tocmai de aceea alegerea actorilor nu a fost intamplatoare. “Cand am scris m-am gandit la Besoiu si Dorina, pentru ca aveam nevoie de aceste personaje. Doamna Dorina are 72 de ani desi nu-i arata, iar domnul Besoiu are o capacitate extraordinara de a juca la aceasta varsta. Aproape ca am scris pentru ei”,a povestit Dan Chisu.

Filmul are in prim plan un magazin non-stop, care reprezinta un fel de radiografia a unei lumi in care se vine noaptea la magazin. Si, acolo unde, se intalnesc mii de povesti, ale taximetristilor, indragostitilor, batranilor sau ale unor personaje care mai de care rupte din filele de poveste. Filmarile au inceput in 17 iunie si se desfasoara mai mult noaptea, cu exceptia scenei "povestii batranilor". Premiera va fi anul viitor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Filmul Capitalei care nu doarme, in regia lui Dan Chisu