Antena Meniu Search
x

Video Filmul celui mai violent protest din pandemie: Manifestanţii au atacat jandarmii şi au distrus tot ce le-a căzut în mâini

A doua seară de protest a fost incendiară. În Bucureşti, manifestanţii au trecut la artileria grea: au atacat jandarmi, au spart vitrinele magazinelor şi au distrus staţii de autobuz. 12 scutieri au fost răniţi, dar un singur individ violent a fost reţinut. La ciocniri s-a ajuns şi în alte oraşe. Autorităţile reclamă şi condamnă ieşirile violente... pe facebook.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 30.03.2021, 19:47

Vezi și

Capitala s-a transformat în câmp de luptă în a doua seară de protest faţă de restricţiile din pandemie. După ore de provocări, câteva sute de protestatari s-au retras spre piaţa unirii, acolo unde "au pus tunurile" pe jandarmi.  Au scos bucăţi de asfalt şi le-au aruncat în scutieri. 

Protestatarii au distrus tot ce le-a stat în cale: bănci, staţii de autobuz. Au spart vitrinele magazinelor dar şi automatele cu dulciuri şi sucuri din care au furat tot. 

Sub semnul violenţei

Toată seara a stat sub semnul violenţelor. Încă de la debutul protestului un bărbat a creat haos la Universitate. Şi-a aruncat masca, iar apoi i-a înjurat pe jandami. I-a spart casca unui scutier şi l-a rănit uşor. Pentru toate astea, a fost încătuşat. 

Pe acelaşi subiect

Individul a fost de altfel şi singurul reţinut după ciocnirile de seara trecută. Asta deşi 12 jandarmi au fost răniţi. În faţa Guvernului manifestanţii şi-au dat jos măştile şi ostentiv le au dat foc. 

În mulţimea de oameni furioşi au fost şi mulţi suporteri ai echipelor Steaua şi Dinamo, recunoscuţi d ealtfel pentru conflictul vechi cu jandarmii. Potrivit unor surse Observator, nu ei au fost cei care au atacat jandarmii la Piaţa Unirii. Indivizii violenţi ar fi din Ilfov, iar printre ei ar fi şi mulţi minori. 

La violenţe s-a ajuns şi în alte oraşe. În Brăila tinerii s-au bătut parte în parte cu jandarmii. 

Citeşte şi:  Proteste cu mii de oameni în București și în țară față de noile restricții. În Galați, protestatarii au aruncat cu pietre în jandarmi

Imaginile dezamăgirii

Imaginile de la Braşov surprind cel mai bine cât de împărţită e ţara. Un medic îmbrăcat în combinezon anti-covid şi un bolnav care respiră cu masca de oxigen privesc de la geamul spitalului convoiul de oameni care contestă regulile şi cer eliminarea restricţiilor. 

La Bacău, s-a mers mai departe. Protestarii au strigat hoţii şi asasinii în faţa spitalului municipal. 

"Asasinii, bă, asasinii! Daţi-vă că vine Covidu', bă!" Medicii s-au speriat. 

Dr. Ioana Dinu, Pneumolog Spitalul Județean Bacău: "A fost un moment de o ușoară panica și nu știam ce se întâmplă. Oare ce ar fi în sufletul lor să scandeze ce scandau și am văzut ulterior ce, iar după care sa vin ulterior să spună eu mă simt rău, ajutati-mă. Mă gândeam la colegele mele, oare ce e în sufletul lor când zi de zi internează pacienți covid și alții vin și...".

Confruntaţi cu cele mai violente proteste din pandemie, oficialii se apără cu explicaţii. 

Protestul a fost ţinut sub control de forţele de ordine care au acţionat cu calm şi determinare şi au încercat să păzească.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Filmul celui mai violent protest din pandemie: Manifestanţii au atacat jandarmii şi au distrus tot ce le-a căzut în mâini