Antena Meniu Search
x

Filmul exploziei din Medgidia

Vă avertizăm, urmează imagini care pot afecta emoţional. O explozie devastatoare a zguduit, din temelii, un bloc întreg din Medgidia. Şi aşa s-a aprins infernul. 20 de apartamente au fost distruse şi 12 oameni au fost răniţi. În apartamentul care a sărit în aer locuia o familie, cu o fetiţă de opt ani. Toţi au sărit pe geam, în flăcări, ca să scape cu viaţă.

Vezi și

Iar copilul e acum în stare gravă. Momentul deflagraţiei a fost surprins de o cameră de supraveghere montată în zonă. Iar vecinii bănuiesc că cel care a aprins tot blocul transfera gaz dintr-o butelie în alta.

Ora 20 şi 15 minute. O cameră de supraveghere filmează, la întâmplare, o maşină. E calmul dinaintea dezastrului. Priviţi flama reflectată în parbriz. Urmează explozia!

20 de apartamente distruse, dintr-o suflare de explozie. Din blocul alăturat, se filmează primele clipe de groază, după deflagraţie. Teama e întemeiată. Din bucătăria în care s-a aprins iadul, încă ies limbi de foc.

Vin salvatorii profesionişti. Îşi întind scara şi ajung faţă în faţă cu flăcările. Sunt urmăriţi cu sufletul la gură de vecinii care speră că încă mai au casă. Se aud primele vorbe despre un posibil scenariu şi despre un gest disperat.

Tatăl, mama, fiica lor de opt ani şi bunica ei. Erau în apartamentul de la etajul doi când bărbatul ar fi încercat să transfere gazul dintr-o butelie în alta. O flamă, şi s-a produs deflagraţia.

Au căzut în păturile întinse de salvatori. Au scăpat cu viaţă, dar cu arsuri atât de grave încât au fost aduşi, cu elicopterul, la Bucureşti.

În tot acest timp, la Medgidia, pompierii au reuşit să stingă flăcările. Au închis gazele şi au scos buteliile în stradă. Abia acum au putut să vadă oamenii cât de mult au pierdut, când le-a explodat blocul.

Un drum, pe scări, le dădea dreptate. Uşile smulse din balamale au fost aruncate ca nişte bucăţi de carton. În apartamentul de la etajul doi, totul e carbonizat până la tavan.

O maşină de spălat s-a topit ca o lumânare. Totul e acum gunoi. Ca acest aragaz, aruncat de sus, ca o torpilă.

Dimineaţă, grămada de resturi era mult mai mare. 19 familii disperate au revenit să-şi evalueze pierderile, după o noapte petrecută la rude. La lumina zilei, dezastrul capătă altă faţă.

Autorităţile spun că oamenii se vor putea întoarce acasă, chiar azi. Nu şi fetiţa de opt ani şi părinţii ei. Medicii încă se luptă să le salveze vieţile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Filmul exploziei din Medgidia