Românii care nu au timp apelează la firme de catering pentru preparatele de sărbători
E forfotă mare în bucătăriile firmelor de catering, în această perioadă. Curg comenzile pentru Crăciun şi Revelion. Mulţi români spun că nu au timp să-şi pregătească singuri meniul de sărbători. Dar nici nu sunt dispuşi să renunţe la preparatele tradiţionale.
E forfotă mare în bucătăriile firmelor de catering, în această perioadă. Curg comenzile pentru Crăciun şi Revelion. Mulţi români spun că nu au timp să-şi pregătească singuri meniul de sărbători. Dar nici nu sunt dispuşi să renunţe la preparatele tradiţionale. Aşa că preferă să dea sute de lei pentru ca sarmalele, salata boeuf şi cozonacul să le vină la uşă.
Chiar dacă mai sunt aproape două săptămâni până la Crăciun, Gabriela se gândeşte ce preparate să le servească invitaţilor. Petrece toată ziua la birou, aşa că nu are timp de stat în bucătărie. În consecinţă, va apela la o firmă de catering.
Cei care apelează la o firmă specializată pentru masa de Crăciun vor ieşi mai ieftin, în Bucureşti cel puţin. Numai la sarmale câştigă 20 de lei. Aici produsele tradiţionale se vând la gramaj. Un kilogram şi jumătate de sarmale costă 80 de lei, un kilogram 200 de tobă - 82 de lei, iar o tăviţă cu salată de boeuf - 86 de lei.
Şi în funcţie de numărul de invitaţi. De exemplu, două kilograme de pulpă de porc costă 135 de lei şi sunt suficiente pentru aproximativ 12 persoane. Preparatul vedetă este cozonacul cu stafide, cacao şi rahat. Un kilogram costă 60 de lei şi ajunge pentru opt persoane.
Şi în Sibiu oamenii se îmbulzesc să dea comandă de Crăciun. Preparatele tradiţionale sunt cap de listă acolo.
Ana Maria este doar unul dintre clienţii lor fideli de sărbători. Spune că este prinsă cu serviciul şi nu are timp să gătească.
Comenzile în firmele de catering curg neîncetat încă de la începutul lunii noiembrie.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰