Antena Meniu Search
x

Special! Flavius şi poveştile Maramureşului

Poate numele Flavius Medan nu vă spune nimic. Dar îl cunoaşteţi sigur prin intermediul materialelor din Maramureş pe care le-a realizat

Vezi și

Poate numele Flavius Medan nu vă spune nimic. Dar îl cunoaşteţi sigur prin intermediul materialelor din Maramureş pe care le-a realizat

Poveştile ne înconjoară. Sunt la fiecare pas, doar că de multe ori trecem pe lângă ele fără să le sesizăm potenţialul. Căci, pentru a vedea o poveste acolo unde alţii privesc în gol, trebuie să ai un fler anume. Şi nu în ultimul rând, pasiune pentru meseria ta.

Flavius nu e obişnuit să fie de partea cealaltă a camerei. Sau să fie în centrul atenţie. Nu este şi nu vrea să fie o vedetă, deşi poate ar trebui să fie. Preferă rolul de observator. Este, dacă vreţi, povestitorul din vechile basme. Dar nu cuvintele sunt unealta lui. Ci. imaginile. Moroşanul nostru reuşeşte să cuprindă în imagini un întreg univers.

"Iubesc foarte mult satul Sârbi, unde am filmat. Îmi plac oamenii simpli de la ţară şi totul a venit de la sine. Am văzut toate etapele prin care trece lâna şi m-am gândit că aş putea să fac un documentar drăguţ". Aşa s-a născut şi Povestea Lânii. Un basm modern despre o meserie veche de când lumea. Dumneavoastră aţi avut ocazia să vedeţi o mică parte a acestei poveşti aici, la Observator Special.

Documentarul a fost selectat la Festivalul Internaţional de Scurt Metraj de la Târgu Mureş.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Special! Flavius şi poveştile Maramureşului