Antena Meniu Search
x

Focar de coronavirus la un centru de îngrijire a bătrânilor din Răcari. Peste 30 de bătrâni și angajați, depistați cu COVID-19

Focar de coronavirus în Dâmbovița, unde circa 30 de persoane de la Centrul medico-social din localitatea Răcari au fost confirmate cu COVID-19 şi internate la Spitalul de Infecţioase din Târgovişte.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 17.04.2020, 10:26

Focar de coronavirus la un centru de îngrijire a bătrânilor din Răcari - Abaca Press / Cozzoli Carlo/IPA/ABACA via Hepta
  • Focar de coronavirus la un centru pentru îngrijirea bătrânilor din Răcari, Dâmbovița
  • 30 de persoane au fost depistate cu COVID-19

Focar de coronavirus în Dâmbovița, unde peste 30 de persoane de la Centrul medico-social din localitatea Răcari au fost confirmate cu COVID-19 şi internate la Spitalul de Infecţioase din Târgovişte.

Primarul localității Răcari, Marius Caraveţeanu, a anunțat că testarea pacienților și a angajaților de la centrul din Răcari a fost făcută după ce o îngrijitoare a fost confirmată cu COVID-19.

Marius Caraveţeanu, primar: „Pe scurt: un cetățean solicită Ambulanta vineri seara, 10.04, din cauza stării de sănătate (febră, frisoane)! Este preluat și examinat la spitalul judetean! Este testat ptr gripa, rezultat negativ! Testat pentru Covid - rezultat in așteptare! Recomandat tratament și externat in aceeași seara ameliorat! Sâmbătă, duminica starea generală buna! Duminica 12.04, seara, este preluat de Ambulantă in urma finalizării testării ptr Covid - 19 fiind declarat pozitiv! Internat la spitalul de boli infecțioase Targoviste! Sotia lucrează in centrul Medico social și a fost prezentă la post pana in data de 09.04 fără simptome, fără vagă bănuială ca ar putea avea probleme de sănătate! Izolarea in centru s-a realizat in data de 11.04 in conformitate cu Ordonanta Militară 8/10.04! In acest moment persoanele testate pozitiv sunt preluate și internate la spitalul de boli infecțioase Targoviste! Mâine vor fi testați toți colegii aflați in izolare la domiciliu!”

Potrivit primelor informații, 30 de bătrâni internaţi şi 9 angajaţi au fost confirmați cu Covid-19. Se așteaptă rezultatele testelor pentru celelalte persoane internate și pentru angajați.

DSP Dâmboviţa a anunțat că a început o anchetă epidemiologică la Centrul medico-social de la Răcari.

Conform Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de coronavirus era, joi, în Dâmboviţa, de 31, raportarea fiind făcută înainte de a fi anunţate cazurile de la Răcari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Focar de coronavirus la un centru de îngrijire a bătrânilor din Răcari. Peste 30 de bătrâni și angajați, depistați cu COVID-19