Antena Meniu Search
x

E focar de rujeolă în Ialomița, unde majoritatea copiilor sunt nevaccinaţi

La aproape un an şi jumătate de la izbucnirea uneia dintre cele mai crunte epidemii de rujeolă din România, medicii se confruntă cu un nou focar.

Vezi și

La aproape un an şi jumătate de la izbucnirea uneia dintre cele mai crunte epidemii de rujeolă din România, medicii se confruntă cu un nou focar, în apropiere de Bucureşti. 35 de cazuri noi au fost înregistrate numai în ultimele două săptămâni, în judeţul Ialomiţa. Acolo unde rata vaccinării este una dintre cele mai scăzute din ţară. Lipsesc medicii de familie şi odată cu ei, şi informaţiile necesare părinţilor. 

19 copii au fost ajuns la Spitalul Judeţean din Slobozia, în ultimele trei săptămâni. Alţi 16, la celelalte spitale din Ialomiţa. Toţi, diagnosticaţi cu rujeolă. La câteva ore, au fost trimişi la Bucureşti. 

Cea mai mare parte a copiilor provine din Ţăndărei, localitatea cu cea mai mare rată de refuz a imunizării. Abia după ce a murit un copil, din cauza pojarului, părinţii au început să ceară serul antirujeolic. 

Iar cei care n-au luat virusul din comunitate, s-au îmbolnăvit după câteva zile petrecute în spital. 

În ultimele patru luni au fost vaccinaţi doar o treime dintre copiii care ar fi trebuit să primească dozele. Judeţul Ialomiţa duce lipsă de medici de familie, prin urmare nici părinţii nu sunt informaţi. Ministerul Sănătăţii nu face decât să constate acest lucru. 

Rujeola a omorât în ultimul an 36 de copii şi tineri. Cu toate acestea, legea vaccinării se află încă în Parlament. Iar amendamentul care permite sancţionarea părinţilor, în cazul unui refuz, ar putea să dispară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » E focar de rujeolă în Ialomița, unde majoritatea copiilor sunt nevaccinaţi