Antena Meniu Search
x

Frauda la BAC si in Mehedinti

Examenul de Bacalaureat ar fi fost fraudat si in judetul Mehedinti. Un profesor a fost retinut pentru 24 de ore si alti trei sunt cercetati in stare de libertate pentru trafic de influenta si luare mita

Vezi și

Seara trecuta au fost organizate patru perchezitii domiciliare si doua la unitatile de invatamant din Drobeta Turnu Severin. Cei patru profesori anchetati provin de licee diferite. La audieri au fost duse multe persoane, printre care si elevi.

Barbatul a fost profesor de Limba si literatura romana la Colegiul Pedagogic ani de zile. Acum este pensionat, dar nu a renuntat la scaunul de la catedra. Si-a pastrat patru ore pe saptamana si odata cu ele si influenta. Astfel, ar fi luat bani de la elevi in schimbul promisiunii ca ii ajuta sa-si ia BAC-ul. Si nu ar fi "lucrat" singur. In total ar fi fost patru profesori implicati.

"Perchezitiile de aseara au fost facute pe baza unor plangeri. Cert este ca in din casa profesorului s-au ridicat sume frumoase: 15.000 lei si 2.500 euro", a declarat Remus Luca, de la DGA Mehedinti. "Sunt cercetati un numar de patru profesori. Acuzatiile care li se aduc sunt acelea de trafic de influenta si instigare la luare de mita", a explicat Marian Valon, avocatul profesorului retinut.

Dintre cei patru suspecti, doar profesorul de Limba romana a fost dus dupa gratii, pentru cel putin 24 de ore. Tot in acelasi dosar sunt audiati si mai multi elevi.

La Bacalureatul din acest an, ar fi in total 15 cazuri de potentiala frauda, la nivel national. "Nu putem sanctiona doar pe cel care a primit mita, iar cel care a oferit mita sa pozeze in victima", a declarat Marius Nistor, presedintele federatiei Spiru Haret.

In Navodari, anchetatorii au reusit chiar sa filmeze o eleva care care aduna bani de la alti colegi. Pentru cateva atentii destinate supraveghetorilor la bacalureat. Aproape 320 de candidati au fost eliminati din examen in acest an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Frauda la BAC si in Mehedinti