Antena Meniu Search
x

Fraudele online vor fi mai mari de sărbători

Cadourile cumpărate online, de sărbători, pot aduce pagube mult mai mari. Şi nu e vorba de scumpirea produselor, ci de fraude. Este atenţionarea lansată de o companie americană.

Vezi și

 Cadourile cumpărate online, de sărbători, ne pot aduce pagube mult mai mari decât ne gândim. Şi nu e vorba de scumpirea produselor, ci de. fraude. Este atenţionarea lansată de o companie americană.

Anul acesta tentativele de fraudă au crescut cu 30% faţă de anul trecut. La fel şi numărul celor care folosesc dispozitele mobile pentru a face cumpărături. Vorbim de tentative de furt al informaţiilor necesare pentru plata prin intermediul cardurilor. Dar, din păcate, nu sunt doar de tentative. Fraudele care nu implică furtul fizic al cardurilor au crescut şi ele în 2015, la una din 86 de tranzacţii. În timp ce, în 2014, era una la 114. Iar acest număr va creşte şi mai mult în perioada sărbătorilor. Este avertizarea pe care ne-o dă o companie americană, care oferă soluţii pentru operaţiunile bancare electronice. Datele acestui studiu se bazează pe analiza a sute de milioane de tranzacţii, din toată lumea, făcute în perioada ianuarie-iulie anul acesta şi comparate cu aceeaşi perioadă a anului 2014.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Fraudele online vor fi mai mari de sărbători