Antena Meniu Search
x

Frica de avion se poate vindeca! 'Terapia' începe chiar în cabina de pilotaj a unei aeronave

Frica de avion se poate vindeca. Şi nu oricum, ci tocmai în cabina de pilotaj a unei aeronave, dar în simulator.

Vezi și

Frica de avion se poate vindeca. Şi nu oricum, ci tocmai în cabina de pilotaj a unei aeronave, dar în simulator. O teorie pe care a testat-o şi colegul meu, Mihai Jurca, la bordul unui Boeing 737. Acolo unde emoţiile sunt reale, la fel ca în cazul unui zbor adevărat.

Spaţiul aerian al României este survolat zilnic de aproximativ 2.000 de aeronave comerciale. Numai prin Aeroportul Otopeni trec anual peste 12 milioane de pasageri, iar numărul este în continuă creştere. Însă, pentru mulţi călători, teama că trebuie să zboare este mai puternică decât bucuria vacanţei propriu-zise. Pentru frica de avion, am căutat un leac... în simulator. 

Pregătirea unui zbor presupune respectarea strictă a mai multor proceduri. Niciun avion nu se ridică în aer până când echipajul nu se asigură că totul este în regulă. Aprobarea de decolare vine de la turnul de control.

În aviaţie, decolarea şi aterizarea sunt momentele critice ale unui zbor. În timp ce în cockpit piloţii îşi văd liniştiţi de misiunea lor, gândurile negre îşi fac loc în mintea unor pasageri.

Odata încheiată procedura de decolare, pilotul automat este cel care duce avionul până aproape la destinaţie. 

Mai este putin pana la destinatie, iar echipajul pregateste avionul pentru aterizare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Frica de avion se poate vindeca! 'Terapia' începe chiar în cabina de pilotaj a unei aeronave