Antena Meniu Search
x

Frigul a pus deja stăpânire pe România. Finalul de septembrie a adus ger de la munte, iar veştile meteorologilor nu sunt cele mai bune!

România a îngheţat în cea mai friguroasă noapte din această toamnă. Finalul de septembrie a adus ger de la munte şi valuri de doi metri la mare.

Vezi și

România a îngheţat în cea mai friguroasă noapte din această toamnă. Finalul de septembrie a adus ger de la munte şi valuri de doi metri la mare. La Miercurea Ciuc şi la altitudini mari s-au înregistrat minus şase grade celsius. La ţară, oamenii îşi fac deja provizii pentru iarnă. Şi trec pe cărbune, pentru că lemnul e tot mai scump.

Sfârşitul de septembrie a adus dimineţi de iarnă adevărată, la Miercurea Ciuc. Din coşurile caselor iese fum gros, semn că a fost ger peste noapte. 

Puţini s-au încumetat să iasă din casă fără o căciulă sau un fular. Frunzele sunt îngheţate, iar iarba are muguri de chichiură. Apa e îngheţată în băltoace.

Gabriela Lado, Meteorolog: "La ora 6 dimineaţa am înregistrat minus 6 grade, cea mai scăzută temperatură din această toamnă."

Frig a fost nu doar la Miercurea Ciuc, polul frigului din România. Ci şi la munte. Pe Vârful Omu s-au înregistrat -5 grade, iar pe Călimani cam tot atât. Pe Ceahlău, mercurul din termometru a scăzut până la -4, iar în Poiana Stampei, la -3,8 grade. 

Neobişnuit de frig va fi şi în weekend.

Viorica Dima, Meteorolog: "Atenţie la vestimentaţie pentru zona de munte, la altitudini mai mari, minimele nocturne vor fi în limitele de îngheţ, în jurul a 0 grade, iar maximele în jur de 10 grade, deci destul de rece."

Pe litoral, vara a rămas doar o amintire. E furtună.

Vântul bate cu putere, marea este extrem de agitată în larg, valurile ating doi metri, iar pe acest dig, deja nu se mai poate înainta.

Constanța s-a aflat sub cod galben de vânt puternic, cu rafale ce au depășit 55 de kilometri pe oră. Valurile mari au măturat practic nisipul, la Eforie.

Furtuna din ultima vreme a făcut ca plaja de aici, din Eforie Sud să fie acoperită aproape în întregime de mare. Apa a ajuns chiar şi la zidul falezei.

Şi chiar dacă meteorologii ne asigură că de luni, se încălzeşte în România şi vor chiar şi 20 de grade Celsius, la ţară, oamenii aşteaptă iarna. 

Iarna vine mai repede, dar şi cu scumpiri. Lemnele de foc costă tot mai mult. 

Cărbunele pare deja o alternativă mai ieftină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Frigul a pus deja stăpânire pe România. Finalul de septembrie a adus ger de la munte, iar veştile meteorologilor nu sunt cele mai bune!