Antena Meniu Search
x

Video Frumuseţea naturii renaşte în livada faptelor bune. Un gest la îndemâna unui copil de 3 ani va aduce în timp roade înzecite

Un proiect al cărui scop este să le ofere celor mici o copilărie autentică a transformat un deal din apropierea Devei într-o livadă a copiilor. Împreună cu părinţii, micuţii şi-au luat în serios treaba. Nu s-au lăsat speriaţi de ploaie şi au plantat primii lor pomi fructiferi. I-au şi etichetat. În felul acesta, fiecare se poate întoarce să îşi îngrijească pomul, iar peste câţiva ani s-ar putea bucura şi de roadele lui.

de Laura Oană

la 05.04.2022, 18:34

Vezi și

Cei mici au început munca dis-de-dimineaţă, iar dealul din apropierea oraşului s-a transformat într-o mică livadă de meri, peri, cireşi şi pruni. Cea mai mică participantă are doar trei ani, dar faptul că pomul era de două ori mai înalt decât ea nu a încurcat-o deloc.

Copiii au plantat pomi, ajutaţi de părinţi

Micii pomicultori au fost ajutaţi de voluntari şi de părinţi. În timp ce primii s-au asigurat că gropile pentru fiecare pom în parte sunt săpate, părinţii au avut grijă ca treaba să meargă fără incidente neplăcute. Pentru toată lumea însă, ieşirea în natură a fost bine-venită în ciuda ploii. "Este bine, în primul rând pentru că ne produc oxigenul prin fotosinteză", spune un copil. 

"De mai bine de patru ani, încercăm să le oferim copiilor o copilărie autentică şi atunci încercăm să le oferim împreună cu părinţii o ieşire în natură", mărturiseşte Dorela Murăraşu, iniţiator "Livada copiilor".

Copacii poartă numele copiilor care i-au sădit

La final, cei mici s-au semnat pe câte o bucată de lemn. Acum fiecare copac are pe el numele copilului care l-a plantat. Proiectul aparţine unei organizaţii locale care promovează mişcarea şi viaţa sănătoasă şi îşi propune să îi aducă pe copii mai aproape de natură. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Frumuseţea naturii renaşte în livada faptelor bune. Un gest la îndemâna unui copil de 3 ani va aduce în timp roade înzecite