Antena Meniu Search
x

SPECIAL: Frumusetea vine din alimentatie

Frumusetea vine din interior! Da, pare un cliseu, dar acesta are o explicatie stiintifica, ce sta in alimentatie

Vezi și

Asa ca, daca vreti sa aveti un ten senzational, fiti atenti ce mancati. Sau atente, dupa caz. Evident ca mai conteaza si factorul genetic, dar ceea ce mancam poate sa fenteze natura. Mai ales ca fiecarui tip de ten i se potrivesc anumite alimente. Deci a venit momentul sa aflati niste mici secrete.

Anamaria Stancu are intotdeauna un ten impecabil. Stie ca ingrijirea nu vine doar dinspre produsele comestice ci si din interior. Alimentele sunt materia prima pentru piele. Iar cine mananca inteligent, arata minunat. "De machiat, ma machiez ca trebuie sa o fac la serviciu, dar cum prind putin timp liber incerc sa imi las tenul sa respire, renunt la fond de ten", a povestit prezentatoarea meteo.

Multe din femeile care nu au probleme majore cu pielea lor se confrunta cu o problema comuna: lipsa de hidratare. Natura ofera solutia perfecta. "Atunci cand avem o piele foarte uscata, atunci cand avem cicatrici de reparat. Este foarte important sa mancam mari cantitati de Omega3. Se gasesc in primul rand in pestele gras, ton, somon macrou, in al doilea rand in uleiurile esentiale de genul ulei de masline ulei de dovleac si in samburi", explica Viviana Iordache, medic dermatolog. Adica nuci, migdale, alune sau fistic, preferabil crude. Rontaitul intre mese cateva saptamani schimba radical aspectul pielii, care se hidrateaza din interior.

"Invers, daca avem un ten foarte seboreic, daca avem acnee sau alte probleme de tip glanda sebacee este foarte important in primul rand sa consumam bogat in seleniu, sa consumam legume de pamant de genul telina, pastarnac, morcov, patrunjel si sa nu consumam hormoni alimentari", mai povesteste aceasta.

Atentie, insa, nu va asteptati la miracole. Pielea se innoieste odata la 21 de zile, asa ca va trebuie cateva luni ca rezultatele sa fie vizibile cu ochiul liber. Domnisoarele intrebate de noi au stiut ce trebuie sa manance. "In primul rand fructele si legumele, lactatele si apa bineinteles care e cea mai importanta".

Probabil va intrebati cum sa renuntati la alimentele nesanatoase pentru piele atunci cand iesiti in oras. O varianta sunt restaurantele vegetariene, cu preparate cel putin apetisante. "Iata, de pilda salata, care este o salata esential verde care este alcatuita din brocoli este o leguma absolut exceptionala cu proprietati anticancerigene, de asemenea avocado, castravete, rucola etc.", ne sfatuieste Camelia Rosu, medic nutritionist.

In meniu puteti include si avocado umplut si decorat cu seminte de rodii sau orez cu brocoli.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL: Frumusetea vine din alimentatie