Antena Meniu Search
x

Video Fugită din calea războiului, soprana Anna a fost primită cu braţele deschise la Cluj. Visează însă la ziua când va reveni acasă

O solistă a Operei Naționale din Odessa va cânta, acum, pe scena Operei Naționale Române din Cluj-Napoca. Fugită din calea războiului, soprana a fost primită cu brațele deschise de colegii de breaslă din Cluj. Aceasta a primit chiar şi un rol principal într-un spectacol care va avea loc săptămâna aceasta. 

de Redactia Observator

la 01.04.2022, 08:54

Vezi și

Anna Bondarenko a ajuns în siguranță la Cluj-Napoca după un drum riscant. Şi-a lăsat în urmă părinţii şi prietenii cu speranţa că îi poate ajuta din România. Banii strânşi din spectacole vor fi trimişi acestora.

Anna Bondarenko, solist Opera din Odessa: Eu nu am părăsit definitiv Ucraina. Mi-e dor de casa mea şi de opera unde lucrez de obicei şi sper că o să vină un moment în care să mă întorc înapoi acasă. 

Managerul a decis să o ajute când a aflat că locuieşte în buncăr

Florin Estefan, manager opera Cluj: O cunosc pe Anna Bondarenko de mai mulţi ani. Aveam acelaşi profesor de canto la un moment dat. Ne-am întâlnit prin Germania şi, când a început războiul mi-am permis şi i-am scris ca să o întreb care este situaţia.

Pe acelaşi subiect

Când a aflat că locuieşte într-un buncăr, managerul Operei din Cluj-Napoca s-a oferit să o ajute.

Florin Estefan, manager opera Cluj: Am tot încurajat-o, atât eu cât şi un alt coleg de la Bucureşti, să prindă curaj şi să părăsească Odessa şi să vină în România.

Anna Bondarenko, solist Opera din Odessa: Am fost primită în România foarte bine. Am aici cunoştinţe şi am avut posibilitatatea să mă întâmpine foarte bine şi mi-au oferit o locuinţă.

Dar şi o continuare a carierei. 

Florin Estefan, manager opera Cluj: Un rol pe care ea îl avea în repertoriu, Tatiana din Evgheni Oneghin. Este un mesaj clar că încă se cântă muzica lui Ceaikovski şi nimeni de pe mapamond nu exclude cultura rusă şi valorile culturale ruseşti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Fugită din calea războiului, soprana Anna a fost primită cu braţele deschise la Cluj. Visează însă la ziua când va reveni acasă