Antena Meniu Search
x

Funcţionar public din Dâmboviţa, prins că a luat mită ca să elibereze timbru de mediu

Un angajat al administraţiei financiare din Dâmboviţa a fost trimis în judecată pentru luare de mită, după ce a primit bani de la zeci de persoane pentru eliberarea deciziei privind stabilirea sumei reprezentând timbrul de mediu pentru autovehicule, se arată într-un comunicat al DGA Dâmboviţa.

Un angajat al administraţiei financiare din Dâmboviţa a fost trimis în judecată pentru luare de mită, după ce a primit bani de la zeci de persoane pentru eliberarea deciziei privind stabilirea sumei reprezentând timbrul de mediu pentru autovehicule, se arată într-un comunicat al DGA Dâmboviţa.

'Procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa a întocmit rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată: sub control judiciar a inculpatului C.D.C., pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă; în stare de libertate a inculpatului S.G. pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită (7 acte materiale); în stare de libertate a inculpatei A.O.A. pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită (3 acte materiale) şi cumpărare de influenţă', se arată în comunicatul DGA Dâmboviţa.

Conform sursei citate, s-a reuşit probarea activităţii infracţionale a inculpatului C.D.C., angajat al administraţiei financiare din Dâmboviţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită în formă continuată, constând în aceea că, în perioada iulie - septembrie 2016, acesta a primit sume de până în 200 de lei sau alte foloase necuvenite de la un număr de 62 de persoane (cercetate în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită) pentru urgentarea unui act ce intra în atribuţiile sale de serviciu, mai exact pentru eliberarea deciziei privind stabilirea sumei reprezentând timbrul de mediu pentru autovehicule.

Funcţionarul public este cercetat şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă, constând în aceea că în schimbul unei sume de bani primită de la inculpata A.O.A. a lăsat să se creadă că are influenţă asupra unui coleg - funcţionar cu scopul de a-l determina pe acesta să urgenteze eliberarea a două adeverinţe în beneficiul inculpatei.

'A fost probată şi activitatea infracţională a inculpatului S.G., care, în perioada iulie - septembrie 2016, i-a dat inculpatului C.D.C., în repetate rânduri (7 acte materiale), sume de bani cuprinse între 50 şi 100 lei în scopul arătat mai sus. Cu privire la inculpata A.O.A., s-a stabilit faptul că în perioada iulie - septembrie 2016 (3 acte materiale) i-a dat inculpatului C.D.C. sume de bani cuprinse între 50 şi 100 lei în schimbul urgentării eliberării unor decizii privind stabilirea sumei reprezentând timbrul de mediu pentru autovehicule. De asemenea, inculpata A.O.A. i-a dat acestuia suma de 50 lei pentru a-l determina să-şi exercite influenţa asupra unui coleg funcţionar cu scopul urgentării eliberării a două adeverinţe', se mai arată în comunicatul DGA Dâmboviţa.

Potrivit sursei citate, în septembrie 2016 au fost puse în executare trei mandate de percheziţie domiciliară, în birourile utilizate de către inculpat şi la domiciliul acestuia.

'La aceeaşi dată, 15.09.2016, inculpatul C.D.C. a fost reţinut pentru 24 ore, iar ziua următoare a fost prezentat instanţei competente cu propunerea de arestare preventivă. Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Tribunalului Dâmboviţa a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile, măsura fiind prelungită ulterior până la un total de 90 zile de arest preventiv şi 90 de zile de arest la domiciliu, în prezent inculpatul aflându-se sub control judiciar', se precizează în comunicatul DGA Dâmboviţa.

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Funcţionar public din Dâmboviţa, prins că a luat mită ca să elibereze timbru de mediu