Antena Meniu Search
x

Tot mai mulţi funcţionari publici, înlocuiţi cu aplicaţii

Cât de greu este să fii amabil în timpul serviciului? Pentru unii funcţionari pare imposibil. Nu o spunem noi, ci oamenii care ajung în faţa unui ghişeu unde se lovesc de indiferenţa angajaţilor.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 07.02.2020, 22:25

Vezi și

Cât de greu este să fii amabil în timpul serviciului? Pentru unii funcţionari pare imposibil. Nu o spunem noi, ci oamenii care ajung în faţa unui ghişeu unde se lovesc de indiferenţa angajaţilor. "Sunt mai mult murături decât funcţionari", consideră edilul Sectorului 3 care a înlocuit jumătate dintre oameni cu soft-uri.

Într-un oficiu poștal din București, angajata din spatele ghișeului abia dacă se uită la femeia din fața ei. Ba chiar îi vorbește pe un ton ridicat, vizibil deranjată de orice ar spune aceasta.

Chiar dacă sistemul merge greu sau volumul de muncă e prea mare, comportamentul femeii nu poate fi trecut cu vederea, o spun oamenii care stau la cozile interminabile și la mila funcționarilor.

Autoritățile admit că unii angajaţi sunt plătiți inutil.

Instituția cel mai des amenințată cu restructurarea a fost și rămâne ANAF-ul. Încă de anul trecut, ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a anunțat că își dorește eliminarea a aproximativ 2000 de posturi din Fisc, în timp ce ministrul dinaintea lui, Eugen Teodorovici, a vrut să fie mai drastic, așa că a anunțat concedierea a 3000 de funcționari publici. 

De atunci și până acum, însă, structura ANAF nu s-a schimbat cu nimic.

În Primăria Sectorului 3, spre exemplu, jumătate dintre angajați au fost înlocuiţi cu roboţi şi aplicaţii.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Chiar şi cei care nu au cunoștințe digitale se pot descurca fără funcționari: "Îți lași documentația, el știe să scaneze tot și îți dă documentația înapoi pentru că nu am nevoie de ea. N-ai nevoie să stai de vorbă cu nimeni, totul se întâmplă automatizat".

În schimb, angajații Primăriei Bistriţa Năsăud care lucrează cu publicul au fost trimiși la cursuri de comunicare pentru a învăţa cum trebuie să se comporte atunci când intră în contact cu un contribuabil.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Tot mai mulţi funcţionari publici, înlocuiţi cu aplicaţii