Antena Meniu Search
x

Fundătura Ponorului, un colţ de rai, ascuns în Munţii Şureanu

Țara noastră adăposteşte unele dintre cele mai frumoase locuri din lume! Însă prea puţini români ştiu de ele. Norocul nostru e că le descoperă străinii. Astfel, englezii au găsit Fundătura Ponorului, aflată în Munţii Şureanu.

de Redactia Observator

la 24.10.2019, 16:56

Vezi și

Țara noastră adăposteşte unele dintre cele mai frumoase locuri din lume! Însă prea puţini români ştiu de ele. Norocul nostru e că le descoperă străinii. Astfel, englezii au găsit Fundătura Ponorului, aflată în Munţii Şureanu. Aşezarea de o frumuseţe idilică şi supranumită "Palma lui Dumnezeu", a apărut într-o fotografie în publicația britanică The Telegraph şi aşa a ajuns cunoscută pe tot continetul. Mai puţin la noi în ţară. Poate şi pentru că nu poţi ajunge acolo decât cu maşini rezistente la şoc.

Acolo unde odată se afla inima Daciei este acum Fundătura Ponorului. Un colţ de rai, ascuns în Munţii Şureanu, pe care localnicii l-au numit Palma lui Dumnezeu. Odată ajunşi acolo, vi se înfăţişează o depresiune înconjurată de dealuri abrupte. Printre locurile de păşunat, stânele, căpiţele şi casele răsfirate ale câtorva localnici, şerpuieşte râul Ponor. La capătul luncii, izvorul coborât din munţi se pierde într-o stâncă. De pe un deal, o ciobăniţă îşi grăbeşte oile să coboare la stână.

Singurele îndeletniciri ale celor câtorva locanici sunt agricultura şi creşterea animalelor.

Fundătura Ponorului se află în Parcul Național Grădiștea Muncelului-Cioclovina, unde se găsesc și cetățile dacice. A apărut într-o fotografie în publicația britanică The Telegraph şi aşa a ajuns cunoscută pe tot continetul.

O fotografie cu un peisaj rural din vestul țării a devenit cunoscută pe tot continentul, după ce a câștigat concursul "Big Picture" al publicației britanice The Telegraph.

Fotografia a fost realizată de Diana Buzoianu, care locuiește în Londra de 20 de ani, unde lucrează ca și grafic designer.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » Fundătura Ponorului, un colţ de rai, ascuns în Munţii Şureanu