Antena Meniu Search
x

Furtuni în județele care nu s-au aflat pe harta codului roşu de inundaţii

În judeţele care nu s-au aflat pe harta codului roşu de inundaţii au lovit vijeliile. Două localităţi din Dâmboviţa au fost măturate de o furtună violentă, izbucnită parcă din senin.

Vezi și

 În judeţele care nu s-au aflat pe harta codului roşu de inundaţii au lovit vijeliile. Două localităţi din Dâmboviţa au fost măturate de o furtună violentă, izbucnită parcă din senin.

În cer, s-au rupt norii. Iar pe pământ, au rămas urmele dezastrului. În Dâmboviţa, apele şi-au săpat cale printre diguri, garduri şi pereţi până în casele oamenilor. În localitatea Puntea de Greci, s-a lăsat întunericul.

Animalele şi păsările şi-au găsit singure refugiu. Un sac, un colţ de casă, orice. Un bătrân de 80 ani a fost prins în mijlocul puhoaielor. S-a urcat pe utilajul lui agricol, singurul loc înalt la îndemână. 10 familii sunt izolate şi în localitatea Malu cu Flori, după ce drumul comunal a fost în totalitate distrus de viitură. Oamenii au pierdut deja şirul ploilor.

Dacă torentele de ploaie nu erau de ajuns, în Căciulata canalizarea s-a revărsat pe străzi. În mai puţin de două ore, staţiunea a fost inundată. În loc să preia apa, sistemul de canalizare s¬-a transformat într-o reţea de fântâni arteziene.

Localnicii au fost nevoiţi să cureţe dezastrul provocat de natură. Inconştienţa unui şofer, care a crezut că autoturismul lui de lux poate funcţiona la fel de bine ca o barcă, l-a purtat până în mijlocul apelor.

Puhoaiele au lovit şi pe Valea Jiului. În urma ploilor torenţiale, simple izvoare s-au transformat în torente furioase. Jiul de Est şi afluenţii lui au muşcat din drumul DN7A, care leagă Petroşani de Voineasa. 10 turişti au fost evacuaţi de la Cabana Groapa Seacă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Furtuni în județele care nu s-au aflat pe harta codului roşu de inundaţii