Antena Meniu Search
x

Video Gabriel Dorobanţu și Jean de la Craiova, printre vedetele jefuite de hackeri. Paguba ajunge la 100.000 de lei

Zeci de vedete din România, printre care Gabriel Dorobanțu și Jean de la Craiova, au devenit ținta hackerilor. Infractorii le-au spart conturile bancare, mailurile și au furat peste 100.000 de lei. 

Valentin Stan
de Valentin Stan

la 04.02.2021, 13:57

Vezi și
  • Mai multe vedete au fost audiate la DIICOT, după ce hackerii le-au furat numerele de telefon și au pus mâna pe conturile bancare.

Mai exact, infractorii foloseau cartele SIM goale, fără număre de telefon alocate, luau legătura cu companiile de telefonie mobilă și cereau ca numerele de telefon ale victimelor să fie mutate pe noile cartele. 

Imediat ce companiile făceau această schimbare, infractorii aveau acces la numerele de telefon ale victimelor și încercau să schimbe parolele de la conturile de e-mail și aplicațiile de internet banking. 

Noile parole erau trimise prin SMS

Aproximativ 50 de persoane au fost păgubite de această rețea infracțională, cu un prejudiciu total de peste 100 de lei.

Important de precizat este că victimele și-au recuperat banii furați de la bănci, urmând ca reprezentanții unităților bancare să își câștige aceste sume în instanță.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Gabriel Dorobanţu și Jean de la Craiova, printre vedetele jefuite de hackeri. Paguba ajunge la 100.000 de lei