Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Un programator mai are doar 2 parole de introdus până când pierde 230 milioane de dolari, în Bitcoin

Un programator din San Francisco, Statele Unite, mai are doar două parole de introdus până când pierde 230 de milioane de dolari în Bitcoin. Dacă nu își va aminti parola, portofelul digital se va bloca pentru totodeauna, iar fișierele vor fi criptate.

de Daniel Murărescu

la 13.01.2021 , 20:09

  • Probleme de programator: Stefan Tomas nu își aduce aminte parola pentru a accesa sute de milioane de dolari

Programatorul de origine germană, care trăiește acum pe coasta de vest a Statelor Unite, a primit în anul 2011 nu mai puțin de 7.002 monede Bitcoin. La acea vreme, un Bitcoin se tranzacționa cu circa 10 dolari, nu 34.000, ceea ce înseamnă că bărbatul ar putea pierde o sumă enormă dacă nu își amintește cuvântul cheie.

Software-ul este construit de așa natură încât doar utilizatorul are acces la parolă, iar, în cazul în care aceasta este uitată, se pot face doar 10 încercări.

Thomas mai are două încercări la dispoziție

Vezi și

"Stau în pat și mă gândesc la asta. Apoi merg la computer cu o nouă strategie, care nu funcționează, și mă apucă disperarea", le-a spus el jurnaliștilor de la New York Times. Și nu este singurul în această situație.

Brad Yasar, un antreprenor din Los Angeles, are de asemenea câteva computere ce conțin monede virtuale achiziționate cu ani în urmă, când tehnologia era la început. Până când își va aminti parolele, bărbatul îngroașă rândurile celor ce au pierdut adevărate averi.

În acest moment, 18.5 milioane de monede Bitcoin, în valoare de 140 de miliarde de dolari, sunt uitate prin portofele digitale în întreaga lume.

Blocat în această situație, Brad Yasar a sigilat două hard disk-uri în pungi pentru a le ține la distanță. "Nu vreau să mi se amintească în fiecare zi că ce am acum este o fracțiune din ce aș fi putut avea dar am pierdut. Am ajuns la un punct în care mi-am zis <<las-o așa, pentru sănătatea ta mintală>>", a povestit el.

Daniel Murărescu Like

Daniel Murărescu face parte din echipa Observator de decembrie 2016, de la relansarea site-ului, şi este în prezent editor de content.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Tehnologie » Un programator mai are doar 2 parole de introdus până când pierde 230 milioane de dolari, în Bitcoin