Video

Un programator mai are doar 2 parole de introdus până când pierde 230 milioane de dolari, în Bitcoin

De Daniel Murărescu.
Publicat: 13.01.2021, 11:22.
Actualizat: 13.01.2021, 20:09

Un programator din San Francisco, Statele Unite, mai are doar două parole de introdus până când pierde 230 de milioane de dolari în Bitcoin. Dacă nu își va aminti parola, portofelul digital se va bloca pentru totodeauna, iar fișierele vor fi criptate.

Programatorul de origine germană, care trăiește acum pe coasta de vest a Statelor Unite, a primit în anul 2011 nu mai puțin de 7.002 monede Bitcoin. La acea vreme, un Bitcoin se tranzacționa cu circa 10 dolari, nu 34.000, ceea ce înseamnă că bărbatul ar putea pierde o sumă enormă dacă nu își amintește cuvântul cheie.

Software-ul este construit de așa natură încât doar utilizatorul are acces la parolă, iar, în cazul în care aceasta este uitată, se pot face doar 10 încercări.

Thomas mai are două încercări la dispoziție

"Stau în pat și mă gândesc la asta. Apoi merg la computer cu o nouă strategie, care nu funcționează, și mă apucă disperarea", le-a spus el jurnaliștilor de la New York Times. Și nu este singurul în această situație.

Brad Yasar, un antreprenor din Los Angeles, are de asemenea câteva computere ce conțin monede virtuale achiziționate cu ani în urmă, când tehnologia era la început. Până când își va aminti parolele, bărbatul îngroașă rândurile celor ce au pierdut adevărate averi.

În acest moment, 18.5 milioane de monede Bitcoin, în valoare de 140 de miliarde de dolari, sunt uitate prin portofele digitale în întreaga lume.

Blocat în această situație, Brad Yasar a sigilat două hard disk-uri în pungi pentru a le ține la distanță. "Nu vreau să mi se amintească în fiecare zi că ce am acum este o fracțiune din ce aș fi putut avea dar am pierdut. Am ajuns la un punct în care mi-am zis <<las-o așa, pentru sănătatea ta mintală>>", a povestit el.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.