Antena Meniu Search
x

Gabriela Firea, în mijlocul unui nou SCANDAL: Cum răspunde primarul Capitalei criticilor legate de Târgul de Paşte

Gabriela Firea a reacţionat, duminică, după ce iniţiativa privind organizarea Târgului de Paşte din Piaţa Constituţiei a primit critici pe Facebook.

Gabriela Firea a reacţionat, duminică, după ce iniţiativa privind organizarea Târgului de Paşte din Piaţa Constituţiei a primit critici pe Facebook.

Într-un comunicat al Primăriei Capitalei, transmis duminică, se menţionează că aceste comentarii negative la adresa Târgului de Paşte fac parte din corul declaraţiilor politicianiste exprimate de către opoziţie.

Citeşte şi Se deschide Târgul de PAŞTE: Bucureştenii se vor bucura de produse tradiţionale, spectacole şi concerte, un foişor cu animale şi o zona dedicată copiilor

"PMB şi-a propus să promoveze cultura şi valorile autentice româneşti în inima Capitalei, în preajma Sărbătorilor Pascale, iar tendinţa unora de a specula politic un astfel de eveniment, criticând doar de dragul de a critica, este pur şi simplu o încercare de a prejudicia imaginea primarului general şi, implicit, a instituţiei pe care Gabriela Firea o conduce", precizează sursa citată. 

Potrivit Primăriei Capitalei, în organizarea acestui eveniment sunt angrenaţi sute de oameni cu experienţă, printre ei şi "colaboratori cu realizări recunoscute în marile capitale ale lumii". 

Reprezentanţii PMB precizează că decorul din Piaţa Constituţiei, "care a făcut obiectul unor comentarii răutăcioase", este realizat de Dragoş Buhagiar, "scenograf de renume internaţional", membru al Uniunii Artiştilor Plastici şi al UNITER. 

"Conform viziunii scenografice, decorul aduce în atenţia publicului valorile estetice naţionale autentice, prin reinterpretarea motivelor tradiţionale, dar şi prin elemente supradimensionate şi personaje de poveste, spre încântarea copiilor. Pe lângă elementele de noutate, atmosfera este întreţinută de artişti animatori, costumaţi în iepuri, personaje extrem de îndrăgite în ediţiile anterioare ale acestui eveniment", se mai arată în comunicatul PMB. 

Este, de asemenea, amintit şi un alt obiect de decor amplasat în Piaţa Constituţiei, menţionându-se că el a fost realizat de "un artist apreciat". 

"Bucurându-se de un adevărat succes încă din anul 2015, îndeosebi în rândul celor mici, a fost amplasată în Piaţa Constituţiei o butaforie reprezentând un iepuraş într-un car gigant tras de o găină, butaforie creată de scenograful Vutcariov Viaceslav, un artist apreciat, de asemenea, în mediul artistic naţional şi internaţional", adaugă sursa citată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Gabriela Firea, în mijlocul unui nou SCANDAL: Cum răspunde primarul Capitalei criticilor legate de Târgul de Paşte