Antena Meniu Search
x

Specialiştii recomandă gadgeturi inteligente pentru a reduce valoarea facturii la căldură

Factura la căldură îi îngrijorează deja pe mulţi români. Frigul a venit mai devreme anul acesta, iar calorifele au fost încălzite încă din octombrie.

Vezi și

Factura la căldură îi îngrijorează deja pe mulţi români. Frigul a venit mai devreme anul acesta, iar calorifele au fost încălzite încă din octombrie. Mulţi nu vor plăti doar pentru ce au consumat, ci şi pentru pierderi. Chiar şi în case cu izolaţie bună, contorul de la gaze se învârte rapid. Însă, specialiştii au sfaturi utile, pentru a controla costurile. 

Fiecare grad în plus poate însemna o creştere a consumului de gaze cu aproximativ 8%. Gadgeturile inteligente nu oferă doar confort. Ci supravegheză şi factura. O temperatură constantă înseamnă un control asupra costurilor. 

"Dacă temperatura este reglată cu ajutorul termostatelor se poate obţine o economie destul de consistentă. Dacă o casă este foarte bine izolată, putem ajunge la final de lună undeva la 30-40%, în funcţie şi de izolarea termică a casei.", spun specialiştii.

La o factură de 300 de lei, am putea câştiga peste 100 de lei. Iar investiţia iniţială se recuperează rapid. 

Pe acelaşi subiect

Preţurile unor astfel de dispozitive pornesc de la 450 de lei şi ajung până la 1000 de lei.

"Robineţi cu capete termostatate. Se montează pe radiatoare. Iar când clientul doreşte, le opreşte." Caloriferul trebuie aerisit pentru a se evita pierderile. Eficienţa nu mai este acceaşi dacă este acoperit cu haine, puse la uscat. Trebuie lăsat descoperit în totalitate, transmit specialiştii. 

Iar radiatoarele electrice portabile trebuie amplasate în camere mai răcoroase, pentru că de acolo trebuie reglată temperatura în întreaga casă. 

Izolaţia blocurilor este cea mai importantă, pentru a nu pierde căldura. Acolo unde sunt probleme, tocurile geamurilor trebuie să rămână acoperite. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Specialiştii recomandă gadgeturi inteligente pentru a reduce valoarea facturii la căldură