Antena Meniu Search
x

Contestat de preşedinte, de sindicate, de patronate şi de Opoziţie, Guvernul PSD merge înainte şi anunţă realizări măreţe

Începe bătălia politică. În ziua în care PSD face bilanţul guvernării, Opoziţia vrea să trimită Cabinetul Tudose acasă. A depus o moţiune de cenzură.

Vezi și

Începe bătălia politică. În ziua în care PSD face bilanţul guvernării, Opoziţia vrea să trimită Cabinetul Tudose acasă. A depus o moţiune de cenzură. Iar social democraţii au ieşit cu o rezoluţie despre statul paralel care încearcă să preia controlul. Ambele tabere pregătesc ample mişcari de stradă. În PSD se vorbeşte despre organizarea unor manifestaţii în marile oraşe. În Comitetul Executiv a fost stabilită şi tema. "România". 

După o şedinţă cu uşile închise care a durat mai bine de patru ore, liderii PSD au anunţat rezoluţia împotriva statului paralel şi ilegitim. Liderii social democraţi spun că forţe oculte încearcă să preia controlul. Acţiunile au drept scop hărţuirea puterii legitime, prezintă rezoluţia PSD. 

Greii PSD s-au reunit la Băile Herculane pentru a face bilanţul primelor 10 luni de guvernare. Venituri mai mari cu 42 miliarde de lei în sistemul public pentru următorii 4 ani, medici şi profesori plătiţi mai bine de la începutul anului viitor, salariu minim crescut cu 200 de lei şi cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană. Au fost doar câteva dintre punctele bifate în programul de guvernare. De la Palatul Cotroceni, realizarile Guvernului s-au văzut altfel.

"O creştere bazată preponderent pe consum nu este una sustenabilă. Trebuie să avem grijă și de cealaltă latură, a investițiilor publice. Aici putem cu tristețe să contestăm că, cel puțin partea guvernamentală, pur și simplu nu și-a făcut treaba în acest an.", a spus preşedintele Klaus Iohannis. 

Pe acelaşi subiect

După criticile aduse Executivului, şeful statului l-a taxat şi pe Liviu Dragnea, pe numele căruia DNA a deschis un nou dosar penal: "Persoanele care au fost condamnate sau cercetate nu trebuie să fie în conducerea statului. Punct!"

În timp ce PSD se laudă cu realizări, Opoziţia îşi face calcule pentru a da jos Cabinetul lui Tudose. PNL, USR şi PMP au depus moţiunea de cenzură intitulată „PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă". "Acesta moţiune de cenzură este unicul instrument să opreşti o guvernare falimentară, care face rău României. În momentul de faţă avem 148 de semnături.", a spus Raluca Turcanu. Pentru a trece moţiunea, ar fi însă nevoie de 233 de voturi. Opoziţia aşteaptă încă un răspuns de la UDMR. 

Până la socoteala din Parlament, Liviu Dragnea şi Mihai Tudose au înfruntat furia unor protestatari. Ecaterina Andronescu a încercat un dialog cu nemulţumiţii. "Nu vrem să dialogăm cu nimeni. Să plecaţi de la putere.", au spus oamenii.

Potrivit unor surse, şedinţa de astăzi ar fi trebuit să se termine cu remanieri, însă, miniştrii vizaţi au scăpat în ultimul moment. Pentru că, spun voci din interiorul formaţiunii, Liviu Dragnea nu îşi doreşte în acest moment tensiune în partid. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Contestat de preşedinte, de sindicate, de patronate şi de Opoziţie, Guvernul PSD merge înainte şi anunţă realizări măreţe