Antena Meniu Search
x

"Galbenul" la semafor inseamna "verde" pentru soferii romani

Soferii romani se deosebesc foarte mult de soferii din Occident! Ai nostri sunt legati ombilical de claxon, au permanent un arsenal de injuraturi la indemana, plus ceva obiecte contondente, ca poate situatia o cere.

Vezi și

Ai lor sunt calmi, politicosi, plus ca in momentul in care tu - roman fiind - ai apasat claxonul se dau imediat la o parte, pentru ca se gandesc ca ai cine stie ce urgenta. Ce particularitati mai au soferii romani? Simt nevoia sa incetineasca atunci cand semaforul se face verde si sa accelereze in momentul in care culoarea se schimba in galben.

In urma unui experiment intr-o intersectie din Capitala s-a constatat ca, la fiecare schimbare a culorii din verde in galben a semaforului, sunt cel putin doi soferi care trec prin intersectie fara sa stea pe ganduri. Cei mai curajosi o gonesc chiar si pe culoarea rosie.

Chiar daca vad semaforul pe galben, soferii nu apasa pedala de frana, ci pe cea de acceleratie. Bineinteles, au si o explicatie pentru cascadoriile din trafic.

Scuzele soferilor romani sunt atat de. originale, incat reusesc sa le smulga zambete chiar si agentilor de politie.

 “Acestia motiveaza ca au fost surprinsi de culoarea galbena respectiv rosie a semaforului electric. Le era teama sa nu fie loviti de autovehiculul care circula in spatele acestora”, spune Cristian Andries, subcomisar la Directia Rutiera IGP..

Lasand gluma, pentru trecerea pe culoarea rosie a semaforului, numai anul trecut au fost retinute peste 9.500 de permise de conducere. Vorbim doar despre soferii prinsi in fapt. In realitate, numarul lor este mult mai mare. Totusi, cei care intra in intersectii pe galben, sunt mult mai numerosi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » "Galbenul" la semafor inseamna "verde" pentru soferii romani