Antena Meniu Search
x

Gemenii adoptați în Australia mai au cinci frați în România. Mama lor, imobilizată la pat după ce tatăl a murit în aprilie: "N-au nici geamuri"

Gemenii adoptați în Australia care și-au căutat familia din România, după 20 de ani, mai au cinci frați naturali, care trăiesc în condiții foarte grele în satul Irina, din Satu Mare, alături de mama lor grav bolnavă.

Familia celor doi gemeni adoptati in Australia traieste in conditii grele in România - Facebook/Observator

Gemenii adoptați în Australia care și-au căutat familia din România, după 20 de ani, mai au cinci frați naturali, care trăiesc în condiții foarte grele în satul Irina, din Satu Mare, alături de mama lor grav bolnavă.

Cei doi frați Gena și Kalman Balog și-au căutat familia din România, după 20 de ani de când au fost adoptați de o familie din Australia, însă veștile nu au fost foarte bune pentru ei.

Părinții celor doi frați sunt Balog Coloman și Lakatos Adela. Din nefericire, Balog Coloman a decedat în luna aprilie a acestui an, iar Lakatos Adela este bolnavă, fiind imobilizată la pat.

Mama naturală a copiilor locuiește în satul Irina, comuna Andrid, și mai are încă cinci copii, care au grijă de mama lor.

Pe acelaşi subiect

"N-au nici geamuri la casă. N-au posibilități să se întrețină. După ce tatăl lor a murit, mama a căzut la pat, nu poate nici să vorbească, nici să se miște. Vai și amar de copilașii ăștia. Fără îmbrăcăminte, vă dați seama. Cei doi frați au ajuns la orfelinat din cauza lipsurilor materiale", a declarat Vasile Lăcatuș, un vecin al familiei.

Despre situația familiei vorbește și Szucs Margareta, asistent social în cadrul Primăriei Andrid, care a precizat că familia trăiește din ajutorul social al mamei și din alocațiile copiilor.

Prima reacție a fraților după ce și-au găsit familie din România: "Sunt puțin tristă"

Gena Hargreaves a declarat că este tristă după ce a aflat în ce condiții trăiesc rudele ei, exprimându-și dorința de a veni în România sau de a-i ajuta într-un fel.

Cei doi frati romani adoptati in Australia in urma cu 20 de ani

"Sunt puțin supărată din cauza condițiilor în care trăiesc. Sper să-i pot ajuta sau chiar să vin în România și să-i întâlnesc. Ne gândim să deschidem un cont pentru familia noastră, sperăm ca oamenii să le vină în ajutor. Ar însemna mult pentru noi. Mi-aș dori să merg în România, deși nu știu când o voi putea face, deoarece momentan am responsabilități față de băiețelul meu de trei anișori", a declarat Gena Hargreaves pentru Observator, via Skype.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Gemenii adoptați în Australia mai au cinci frați în România. Mama lor, imobilizată la pat după ce tatăl a murit în aprilie: "N-au nici geamuri"