Gemul de prune poate dăuna grav sănătăţii! Iată cum
Specific românesc, gemul de prune este renumit în întreaga lume! Deşi nu te-ai fi gândit niciodată, celebrul magiun conţine o substanţă extrem de periculoasă
Acrilamida este o substanţă des întâlnită în diverse produse alimentare, în special prin prepararea termică, şi care produce celule canceroase. Alte produse în care o găsim sunt nucile, migdalele şi seminţele prăjite, floricele de porumb, pizza, unt de arahide. De asemenea, se găseşte în cantităţi semnificative şi în fumul de ţigară.
Substanţa se poate forma şi la temperaturi mult mai mici în produse cum ar fi fructele uscate, gemul de prune, măsline negre, fulgii de porumb, cafeaua. Pâinea şi produsele de panificaţie (în special cerealele şi biscuiţii) pot conţine cantităţi mai mari de zeci de ori decât cartofii prăjiţi.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰