Antena Meniu Search
x

Generalul Coldea a venit la raport

Acuzat de Elena Udrea că ar fi orchestrat scandalul care poate duce la arestarea ei, şeful interimar de la SRI a dat în sfârşit explicaţii în Parlament

Vezi și

Acuzat de Elena Udrea că ar fi orchestrat scandalul care poate duce la arestarea ei, şeful interimar de la SRI a dat în sfârşit explicaţii în Parlament

"Resping categoric afirmaţiile exprimate public la adresa SRI şi a mea pe care le consider denigratoare!". A fost primul răspuns pe care actualul şef SRI l-a dat public denunţului şi tirului de acuzaţii făcute de Elena Udrea.

În ziua în care Elena Udrea ar putea să fie arestată, generalul Florian Coldea a răspuns timp de 5 ore în faţa comisiei de anchetă a SRI.

De la audierea şefului interimar al Serviciilor a lipsit deputatul Sebastian Ghiţă. Un apropiat al generalului, potrivit dezvăluirilor Elenei Udrea. Dincolo de scandalul de corupţie, Elena Udrea şi Florian Coldea un prieten comun. Fostul preşedinte Traian Băsescu.

În vârstă de 44 de ani, Florian Coldea a urcat rapid în ierarhia SRI. Absolvent de psihologie la Academia Naţională de Informaţii s-a specializat în misiuni antiteroriste.

Numele lui Coldea s-a vehiculat în operaţiunea de eliberare a jurnaliştilor români din Irak când s-ar fi apropiat şi de Traian Băsescu. La scurt timp, la numai 33 de ani, Coldea devenea numărul 2 în SRI.

Când era şeful PSD, Mircea Geoană l-a acuzat pe Florian Coldea că face poliţie politică pentru Traian Băsescu. Suspiciunile au apărut şi la finalul mandatului preşedintelui Băsescu despre care s-a spus că ar fi plecat de la Cotroceni cu o arhivă de dosare clasificate.

Denunţul Elenei Udrea împotriva generalului Coldea a fost subiect de anchetă internă la SRI. Rezultatele au fost prezentate azi comisiei parlamentare după plecarea actualului şef al serviciilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Generalul Coldea a venit la raport