Antena Meniu Search
x

Video Gerul năprasnic nu-i sperie pe turiști. Pârtiile din Poiana Brașov au fost pline chiar și la -20 de grade Celsius

După o iarnă destul de blândă, mijlocul lunii februarie a găsit România sub un val de ger arctic. La munte vântul puternic spulberă zăpada, iar în unele zone temperaturile au scăzut cu mult sub cele normale pentru această perioadă. Chiar şi aşa, pârtiile au fost pline.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 13.02.2021, 21:16

Vezi și
  • Mijlocul lunii februarie a găsit România sub un val de ger polar.
  • La munte, vântul puternic spulberă zăpada, iar în unele zone temperaturile au scăzut cu mult sub cele normale pentru această perioadă.

La instalaţiile de transport pe cablu din Poiana Braşov, cozile s-au format încă de dimineaţă, atunci când termometrele arătau aproape - 20 de grade Celsius. 

În a doua parte a zilei, temperatura atmosferică în Poiana Braşov a fost de -12 grade Celsius. Unul dintre avantaje este legat de faptul că instalaţiile de produs zapada artificială pot fi pornite şi menţinute în funcţiune atâta timp cât dureaza gerul.

Ninsorile oferă condții ideale pentru schi

Atât tunurile, cât şi ninsorile consistente din ultimele zile au creat condiţii ideale pentru schi.

Dorin Drăgoi, administrator domeniul schiabil Postăvarul: ”Din punct de vedere al zapezii, avem în partea superioara a masivului Postăvarul în jur de 70 de centimetri pe pârtii. Aici, la baza, în jur de 50 de centimetri”.

Administratorii pârtiilor spun că în următoarele două zile toate pârtiile şi instalaţiile de transport pe cablu vor deveni 100% funcţionale.

Iar de săptămâna viitoare Poiana Braşov intră în circuitul de ski alpin. Aproximativ o sută de sportivi, cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani, vor lua startul în perioada 16 -19 februarie la FIS Children Trophy.

Evenimentul va fi fără public din cauza regulilor impuse de pandemie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Gerul năprasnic nu-i sperie pe turiști. Pârtiile din Poiana Brașov au fost pline chiar și la -20 de grade Celsius