Antena Meniu Search
x

Vremea 11 februarie. Se răcește brusc și vin ninsorile

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis prognoza meteo pentru ziua de joi, 11 februarie. Vremea se răcește brusc, iar începând de după-amiază sunt așteptate nisori și intensificări ale vântului.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 10.02.2021, 18:42

prognoza meteo 11 februarie
Vremea, joi, 11 februarie 2021 - Shutterstock (imagine ilustrativă)
  • Prognoza meteo pe regiuni, în municipiul București și la munte

Vremea pe regiuni, 11 februarie

Vremea va intra într-un proces de răcire accentuată ce va cuprinde întrega ţară, dar ziua va fi deosebit de caldă în sud, sud-est și local în centru. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 grad în nordul Moldovei și 18 grade în sudul Munteniei și al Dobrogei, iar cele minime, în general, între -14 și -2 grade, cu cele mai scăzute valori în vestul, nordul, nord-estul și centrul teritoriului, unde va fi ger. 

Cerul va fi mai mult noros și se vor semnala precipitaţii în sudul, estul și centrul ţării și local în rest. În prima parte a zilei vor fi mai ales ploi, iar la munte, în vest și nord-vest vor fi precipitaţii mixte și pe spaţii mici polei. 

Citește și:

Începând de după-amiază vor predomina ninsorile în regiunile vestice și nord-vestice, la munte, în Maramureș, Transilvania, Moldova, iar în special noaptea în Muntenia și în Dobrogea, unde se va depune strat nou de zăpadă. Local cantităţile de precipitaţii vor depăși 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare în sud-est, se vor semnala descărcări electrice. Vor fi condiţii de polei.

Local și temporar vântul va avea intensificări, îndeosebi în regiunile sudice, estice și centrale, cu rafale, în general, de 55...75 km/h, iar la munte va sufla tare, cu peste 100...120 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

Meteo: Vremea în București pe 11 februarie

După o zi deosebit de caldă, cu o maximă termică de 14...16 grade, seara și noaptea temperatura va fi în scădere bruscă și accentuată, astfel că minima se va situa în jurul a -2 grade. 

Cerul se va înnora treptat și începând din a doua parte a zilei temporar vor fi precipitaţii, moderate cantitativ. Acestea vor fi sub formă de ploaie, iar noaptea se vor transforma treptat în lapoviţă și ninsoare. Vântul se va intensifica în special în a doua parte a intervalului, când rafalele vor atinge 45...55 km/h.

Presiunea atmosferică va crește accentuat în a doua parte a intervalului.

Vreme la munte

Vlorile termice diurne se vor situa, în mare parte, peste cele caracteristice datei, însă, mai ales din orele serii, vremea va intra într-un proces de răcire accentuată, astfel că va deveni geroasă noaptea și dimineaţa.

Cerul va fi noros, iar aria precipitaţiilor se va extinde dinspre masivele vestice și nord-vestice, cuprinzând toate zonele. În prima parte a zilei vor fi precipitaţii mixte, care, pe spaţii mici, vor favoriza depuneri de polei, apoi treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă. 

Cantităţile de apă vor depăși, local, 15...25 l/mp.  Vântul va sufla tare, cu rafale de peste 70...90 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă vor depăși 100...120 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilităţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Vremea » Vremea 11 februarie. Se răcește brusc și vin ninsorile